A kevés széklet a lassú anyagcserének a jele?
Mostanában 2-3 naponta járok csak wc-re. Nem fáj semmim, csak szimplán nem érzem, hogy gyakrabban kéne, tehát nem nevezném székrekedésnek. Ez azért érdekes, mert régebben, ha jól emlékszem, minden nap elmentem, bár nem igazán figyeltem rá, tehát abban sem vagyok biztos, hogy volt benne rendszer.
Azért merült fel bennem a kérdés, mert én ezt a lassú anyagcserével kötném össze, pedig nekem szerintem nem az van. Nem vagyok egy hízékony típus, sosem voltam. Viszont az étkezésem sem igazán a probléma, rostban dús ételeket eszem, igyekszem sok folyadékot inni (mondjuk ez nem mindig sikerül, sokszor elfelejtem).
Egyszer hallottam olyat, hogy akkor is kevesebbet kell ürítenünk, ha a testünknek minden energiát fel kell használnia, amit táplálékkal bevittünk. Én tény, hogy nem eszek sokat, de azért nem is annyira keveset. Viszont edzem mellé. Régen többet ettem jóval, egyáltalán nem figyeltem ilyesmire. Amikor egy hétig folyamatosan fizikai munkát végeztem és nyilván többet ettem olyankor, akkor előfordult, hogy napi kétszer is mennem kellett.
Én egyáltalán nem értek hozzá, csak aggódom, hogy valami lelassította az anyagcserém. Kicsit zavar, hogy most ritkábban járok wc-re, de nem rossz közérzet miatt, hanem inkább hogy nem tudom, hogy normális-e.
4es
Ezt jó hallani, de meg tudod mondani, miből következtettél erre?😅
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!