Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Heti egy széklet kevés, mitől...

Heti egy széklet kevés, mitől válhat rendszeresebbé?

Figyelt kérdés

Vegetáriánus vagyok, a sok gyümölcs, zöldség fogyasztása miatt korábban napi 2x szekletem is volt. (Normális)

Diétázom, figyelek a kaja mennyiségre, de nem eszem túl keveset, iszom elég vizet, mégis hetente egyszer van szekletem, miután bevettem két szem stadalaxot/dulcolaxot.

Mi lehet a probléma? Mire lenne szükségem az anyagcserém újraindításához?

2021. ápr. 26. 22:22
 1/10 anonim ***** válasza:
5%
Mert egészségesen étkezel, kevesebb szemetet nyelsz le, kevesebb székletanyag gyűlik össze benned.
2021. ápr. 26. 22:27
 2/10 anonim ***** válasza:
35%

"Mire lenne szükségem az anyagcserém újraindításához?"

Orvosra.

2021. ápr. 26. 22:28
 3/10 anonim ***** válasza:
63%
Egyél normális kajákat, ne csak gazt. Én a gazt a komposztálóba rakom, nem eszem meg.
2021. ápr. 26. 22:42
 4/10 anonim ***** válasza:
43%

Az "egészséges" étkezés titka a gyógyszer. Te szerencsétlen.

Egyél rendesen ÉTELT, és fogsz szarni, bemt még nem maradt senkinek.

Te vegetáriánusként miért érzed úgy, hogy az ipari méreg a megoldás?

2021. ápr. 26. 23:10
 5/10 anonim ***** válasza:
53%
Ki írta, hogy gazt eszik? Szerinted a húson kívül csak gaz van?
2021. ápr. 26. 23:27
 6/10 anonim ***** válasza:
38%
Hát ezek szerint nem jó az étkezésed mégsem.Ha alapból vega vagy akkor minek diétázni?Egyél normális adatokat,míg vissza nem rendeződött a széklet a szokottra és ne kezdj újra diétázni mert a szervezeted azt üzeni nincs szükség rá.
2021. ápr. 26. 23:34
 7/10 A kérdező kommentje:
#1 De attól, hogy kevesebbet eszem nem kellett volna ennyire drasztikusan lecsökkennie
2021. ápr. 27. 23:07
 8/10 A kérdező kommentje:
#3: ezen mi a nem normális? Talán dögöt kellene ennem, attól normális lenne?
2021. ápr. 27. 23:08
 9/10 A kérdező kommentje:
#6: attól, hogy egészséges dolgokat eszem a mennyiségre figyelnem kell.
2021. ápr. 27. 23:09
 10/10 anonim ***** válasza:
64%

A rostbevitelt emeld meg. Ha természetes úton nem megy a diéta miatt, akkor lehet venni étrend kiegészítő boltokban por formában. Természetes úton a különböző korpák nagyon hatékonyak tudnak lenni. Az összetevő listánál minden terméken fel van tüntetve a rost tartalom.

Én évekig szenvedtem ezzel vegyes étkezéssel is, aztán a plusz rost bevitel helyrehozta. Érdemes fokozatosan emelni, mert a hirtelen rengeteg rost felpuffaszt, ami fájdalmas is lehet. Illetve egy probiotikum kúra is jót tud tenni évente 1-2 alkalommal.

2021. ápr. 28. 09:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!