Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hány kalóriás déta alá nem...

Hány kalóriás déta alá nem érdemes menni, ami fogyást eredményez, de nem lassítja az anyagcserém?

Figyelt kérdés

Teljesen összezavarodtam mert mást írnak a kalkulátorok, netes oldalak.

Heti kb 20 órás könnyű fizikai munkám van + kevés mozgás (gyógytorna, kocogás).

175 cm/74 kg. 39/Nő

2022. júl. 17. 12:33
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Maradjunk annyiban, hogy nem érdemes olyan kalóriadeficitet tartani, ami 500-600 kalóriánál nagyobb mínuszt jelent. Az már felesleges önsanyargatás, koplalás, éhezés lenne, ami funkciótlan, tarthatatlan és egészségtelen. Továbbá az is fontos, hogy a diéta csak kalóriadeficitet jelentsen, tápanyagdeficitet ne, úgyhogy figyelj a vitaminokra, az ásványi anyagokra és a nyomelemekre, pláne fizikai munka mellett.
2022. júl. 17. 12:40
 2/4 A kérdező kommentje:

Azt sem tudom, hogy súlymegtartáshoz mennyi a kalóriaszükségletem. 2-2000 körül? Vagy kevesebb?

Van jelentősége annak, hogy hány részletben és milyen napszakokban eszek? Főleg éjszaka 2-4 között vagyok éhes, az esti egyik gyógyszerem mellékhatása az étvágyfokozás, a hatása alatt.

Emelve lesz a gyógyszer mert 3-5x ébredek fel éjszaka. Kisebb adaggal 6-8 ébredés volt.

2022. júl. 17. 18:40
 3/4 anonim ***** válasza:

2000 körül reális, talán egy picit kevesebb, 1900. Szvsz 1500-1600 kcal bőven elég alacsony kalória. Alapvetően nincs jelentősége egyszerű földi halandó számára, hogy mikor eszik. Mondjuk nekem nagyon nem tett jót az éjszakai evés anno, de ha neked ez gyógyszer mellékhatás, akkor lehet egyszerűbb hagyni, amíg nem sikerül az orvosnak kiiktatnia.

Utószóként: minden diéta csökkenti az anyagcseréd. Ez a lényege. Kisebb test kevesebb energiát igényel. Ettől nem megy tönkre, de lassul.

2022. júl. 19. 18:38
 4/4 A kérdező kommentje:
A gyógyszerem is csökkenti az anyagcserét. Aki esetleg fix súlyú nélküle és szedni kezdi, hiába nem eszik többet, hízni kezd. Nem mindenki, de sokan.
2022. júl. 19. 18:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!