Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Alternatívákat keresek kenyérr...

Alternatívákat keresek kenyérre, tésztára?

Figyelt kérdés

Segítsetek nekem kérlek. Most kaptam meg az ételintolerancia tesztem eredményét, de tanácstalan vagyok, hogy mit ehetek, és mit nem. Hátha tudtok nekem segíteni, vagy esetleg érdemes lehet külön elmenni ilyen "tanácsadásra"?

Ezekre vagyok érzékeny:

– glutén

– árpaliszt

– zabliszt

– rozsliszt

– tönkölybúza

– búzaliszt

– lenmag

– tehéntej

– tojás

– napraforgómag

– sör- és pékélesztő

– dió-mogyoró-mandula

– szójabab

Ezt nézve gondolom a kenyér szinte minden formáját elfelejthetem :D Amire nem vagyok érzékeny, az a hajdina liszt, és a kukorica, így ezekkel próbálok majd alternatívát keresni, van valakinek ötlete, tanácsa, hogy mivel pótolhatnám a kenyérféléket, ill. a tésztafélékre is kellene valami alternatíva, ami nem tojásos, és egyik fenti lisztet sem tartalmazza :D

Köszönöm a tippeket előre is :)

2022. júl. 11. 08:27
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Elvileg létezik tiszta kukoricalisztböl sütöporral készült kenyérféleség - természetesen nem olyan, mint egy "igazi" kenyér, de még mindig valamennyire tudod vele helyettesíteni -, régebben találtam egyet, ha újra sikerül, elkülödöm majd a linket. De te is keresgess, csak arra figyelj, a legtöbb receptben más lisztféleség is van bennük, szólva nem könnyü megtalálni, ami belefér.

Nem tudom, mennyire értesz angolul, szerintem úgy több mindent találhatsz.

Meg van a neten egy nokedlirecept, ami kukoricalisztböl van, frissen olyan, mint az igazi, de pár óra után eléggé szétesik. Majd ezt is megpróbálom megkeresni, de nem biztos, hogy sikerül.

2022. júl. 11. 08:36
 2/14 anonim ***** válasza:
27%
Esetleg a felhőkenyér?
2022. júl. 11. 08:37
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
2-es: végigolvastad mit NEM EHET a kérdezö? Tojás, tejtermékek...
2022. júl. 11. 08:49
 4/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat :) Nem is hallottam még a felhőkenyérről, de igen, sajna a tojás tej sem játszik :( Teljesen át kell alakítani az étrendemet, ami nem baj, tudom, hogy ezt kell tenni, csak nehéz lesz lemondani azokról amiket szeretek :( ráadásul minél egészségesebb valami, annál drágább...
2022. júl. 11. 08:56
 5/14 anonim ***** válasza:
68%

Ha IGG teszten voltál, azt ne vedd komolyan, mert már rég kimutatták,hogy kamu. Sajnos én is kidobtam rá a pénzt annó, pedig semmi bajom azokkal az ételekkel,teljesen más okozta a tüneteim.

Ha emésztési gondjaid vannak, inkább rendes vizsgálatokra menj, meg egyél mindent ha amúgy nem vagy cöliákiás/laktózérzékeny/allergiás.

2022. júl. 11. 08:58
 6/14 A kérdező kommentje:
Az orvos küldött ilyen tesztre, mert a tüneteggyütesek ételintoleranciára utaltak, érzékeny gyomor, bőrkiütések, súlyingadozás. Nem értem, ez hogy lehet kamu? Más típusúra kellett volna mennem?
2022. júl. 11. 09:02
 7/14 anonim ***** válasza:
70%
Tojápótló is van, azzal lehet helyettesíteni a receptekben a tojást.
2022. júl. 11. 09:36
 8/14 anonim ***** válasza:
77%

7-es: a gond az, hogy a "tojáspótlók" is a tiltott listán vannak, másrészt ha valami tojásból meg tejtermékekböl áll és mindkettö le van tiltva, akkor nehéz mindent helyettesíteni benne!

Kérdezö: nemrég olvastam egy furcsa ötletet, ugyan nem próbáltam még ki, de lehet, hogy neked megoldás lenne: édeskrumplit pirítós helyett. Ehhez a batátát megpucolva pirítós vagtagságú szeletekre vágták, és rendes kenyérpirítóban megsütötték. A recept szerint eléggé hasonlít az igazira, ez talán neked is menne. (Az édeskrumplit nem látom a listádon, remélhetöleg az fogyasztható).

Ha ez müködik, akkor megpróbálhatod esetleg más zöldségfélével: zeller, cékla, karalábé, ha ízlik, akkor elgalább részben meg van oldva a probléma.

2022. júl. 11. 11:03
 9/14 A kérdező kommentje:
köszönöm, jól hangzik :)
2022. júl. 11. 11:07
 10/14 anonim ***** válasza:
Rizsliszt?
2022. júl. 11. 12:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!