Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Akik só nélküli diétát folytat...

Akik só nélküli diétát folytatnak és már megszokták, finomabbak így az ízek? Visszatérnél a sóhoz?

Figyelt kérdés
Gondolom sokkal eredetibbek az ízek?

2022. júl. 6. 21:13
 1/8 anonim ***** válasza:
74%
Egy ismerős próbálta, túl jól sikerült. Rosszul is lett, kótházba került. Kell a só is!
2022. júl. 6. 21:36
 2/8 A kérdező kommentje:
Miért került kórházba? YouTubeon csomó ember követi a sómentes diétát, ezért lettem kíváncsi. A cukorról tök jól leszoktam már, jobban szeretem a cukormentes ízeket. Ezért érdekelne, mi van a só mentességgel.
2022. júl. 6. 21:47
 3/8 anonim ***** válasza:
58%

Elájult. Mert a szervezet normális működéséhez kell só. Kánikulában, sok izzadás esetén javasolják is a pótlását.

A youtube videók nem megbízhatóak.

2022. júl. 6. 21:50
 4/8 Metionin ***** válasza:
Én pont azért használok csak minimális sót, mert jobban szeretem az ízeket nélküle. Szüleim mindent sósan esznek, nem is értem. Elveszi a kaja ízét, csak a sót érzem benne.
2022. júl. 6. 21:51
 5/8 Z003 ***** válasza:
73%

A szervezetben megközelítőleg 90g nátrium van, különböző sók formájában (leginkább NaCl). EZek a nátrium ionok elengedhetetlenek a szervezet működéséhez, gyakorlatilag minden biológia folyamatunkhoz szükségünk van hozzá. Naponta megközelítőleg ebből megközelítőleg 1,5-2 grammot vesztünk naponta ez 4-5g konyhasónak felel meg.

Nátriumot meglehetősen nehéz só nélkül pótolni. Lehetséges, de jelentősen drágább lenne csak alternatív forrásokból fedezni. Ráadásul nem is lenne túl praktikus mivel annyi rostos anyagot kéne fogyasztani hozzá hogy az megártana az emésztésnek. Ha kivonsz minden só forrást az életedből pár nap alatt lecsökken a nátrium szinted és összeesel. Ha tovább fojtatod károsodnak a veséid és vérzékennyé válsz, majd valószínűleg kómába esel.

A youtube az utolsó hej ahonnan étkezési tippeket kéne venned. Van pár megbízható vidó készítő de a legtöbbről ez nem mondható el. Könnyű elfogadni valami étrendkiegészítő szponzorációját felmarkolni a pénzt, azt mondani a videóba hogy milyen jó a termék és adni mellé néhány féligazságot valami diétáról. A finomított cukrot azért hagyhattad el mert máshonnan bőven juttatsz be cukrot csak nem tudsz róla, vagy más formában. De a só nem ilyen.

2022. júl. 6. 23:09
 6/8 anonim ***** válasza:
70%

"A youtube az utolsó hej ahonnan étkezési tippeket kéne venned"

Bezzeg a gyakori kérdések. :D

A sóra, mint ásványi anyagra van szüksége a szervezetnek, nem a konyhasóra.

2022. júl. 12. 02:51
 7/8 anonim ***** válasza:
Most ettem meg hat főtt tojást, és csak most esik le, hogy eszembe sem jutott megsózni, talán ezért éreztem, hogy sok, pedig máskor 6 tojci + kolbász/szalonna rántottaként, sósan simán lecsúszik. Vegán koromban, réges-rég nem használtam sót, ettől nem éreztem jobban az ízeket. Most a főtt ételt sózom (ha el nem felejtem, mint most :D), a nyerset nem. Az ízlelésünk inkább attól lesz tisztább és erősebb, ha kerüljük az adalékokkal telenyomott készítményeket, de aki kerüli a sót, ezeket is kerülni szokta, így tévesen a sómentességnek tulajdonítja a javulást. Kell az a nátrium, ahogy a kálium is.
2022. júl. 12. 09:19
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, hasznos volt. De szégyelld magad, hogy a veganizmust ennyire feladtad, lol! XD mi az, hogy kolbászt, szalonnát eszel? Legalább csak vegetáriánus lennél! XD miért lettél vegán, ha így feladtad? Nem habzó szájú vegán vagyok, de azért rossz ezt így olvasni.
2022. júl. 12. 09:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!