A 97%-os csirkemell sonka is egészségtelen?
Natessék.... az előző 2015-ös cikkek után egy 2019-es:
egy új kutatás szerint mégsem biztos, hogy rákot okoz a sertés- és a marhahús
Ezek tanulmányok, kutatások alapján írott cikkek...
"Ha az érdekel, mennyire jó vagy rossz egy élelmiszer összetétele, olvasd el a cimkén, miket tartalmaz. Abból egyértelmüen kiderül, mit érdemes megenni és mit nem."
én nem értek hozzá, ezért kérdeztem. pl. most egy ilyen sonkát vettem.
csirkemell (97%), víz, étkezési só, aroma, emulgeálószerek (E451, E452), antioxidáns (E316), tartósítószer (E250).
egy új kutatás szerint mégsem biztos, hogy rákot okoz a sertés- és a marhahús
jó de én most a felvágottakról beszélek :D
Értek hozzá, megmondom a frankót: főleg a nitrites pácsó miatt és az esetleg fa füstőléses tartósítás miatt írják. A nitrit alapból is ilyen so-so rákkeltő hatású, de sütést hatására biztosan az. A fütöléses tartósítás pedig a nyelőcső, gyomor, száj rákok előfordulását növelik biztosan.
Szóval ezeket kell mérlegelni.
13: és szerinted miből van a felvágott...???
Anyámborogass... :-D
13/17
"jó de én most a felvágottakról beszélek :D"
Most akkor miről beszélsz? Döntsd el. Mert itt nem szállnak el a szavak, ha egyszer leírtad az ott van, vissza lehet idézni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!