Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hogyan segíthetek a férjemnek...

Hogyan segíthetek a férjemnek abban, hogy lefogyjon?

Figyelt kérdés

180 cm magas, 140 kg. A kövérségét túlevés okozza. Valahogy nem kapcsol be, későn kapcsol be a jóllakottság érzés. Voltatok hasonló helyzetben? Borzasztóan aggódom érte, magas a vérnyomása. Diétásan főzök, de hiába, ha abból is sokat eszik, es mellette nassol.

Pszichológushoz nem hajlandó elmenni. Kérem a kegyetlen, ingervezérelt válaszok mellőzését. 🙂

2022. máj. 27. 14:04
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Vacsi utan egy óra seta belefer? És persze utana ne nassoljon... 😁
2022. máj. 28. 08:33
 12/16 Senior Séf ***** válasza:
100%
Jó lenne tudni, hogy ő maga mit hajlandó megenni, illetve lemondásnak éli-e meg, ha az eddig megszokott étrendjétől el kell térnie.
2022. máj. 28. 14:15
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos én sem találtam meg a megoldást. Férjem 110 kg, ami lehet nem olyan vészes önmagában, de ha hozzávesszük hogy másfél éve 80 kg körül volt akkor szerintem jogosan aggódom. Nagyon együttérzek veled. Én is minél egészségesebben próbálok főzni. Mégis tehetetlennek érzem magam, mert az új munkahelyén a közeg rossz hatással van rá. Főzhetek bármit, ha utána napközben egészségtelenül eszik meg túl sokat.

Most közös sportra próbálom rávenni. Több kevesebb sikerrel. Pl a gyerekekkel szoktam küldeni h menjen focizni. Vagy jöjjön el velem sétálni biciklizni. Meglátjuk lesz-e eredménye.

2022. máj. 29. 12:22
 14/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kedves segítőkesz valaszokat, es a saját tapasztalaitok megosztását. Nagyon kedvesek vagytok, es köszönöm az együttérzést. Mindig próbálom "sétáltatni", XD, de nem jön, elindultam egyedül, hát pofára estem, mert akkor se jött.. Most arrabhivatkozik, hogy fáj a lába, valóban fáj neki a sok üléstől meg a kövérségtől. Többször elsírom magam már tehetetlenségemben. A munkahelyén ül, hazajön, itt is ül, eszik, "kérek még", nem szedek, veszekszik, vagy nem, de szed magának újra, en vagyok a szemét, "nem vagy az anyám" stb. Ül a gép előtt fejjel a falnak, menjek oda hozzá, nézzem a hátát, meg azt, hogy ÜL. Ami ugye tudjuk, hogy ártalmas, inkább feküdne, felpolcolt lábbal, hogy kímélje. Nem hajlandó arra sem. Hát tényleg nem akarok az anyja lenni, de az özvegye sem. Nagyon szeretem. 45 éves, de már gyógyszereket szed, vízhajtó, meg galagonya a szívére(!), folyton aggódom mert hol a lába, hol a szive fáj, hol fullad, én megőrülök, úgy érzem előttem lesz öngyikos a szemem láttára. Repeta után szénsavasat iszik, utána egy tábla csokit, en nem vagyok édesszájú, de néha csak azert eszek édességet, hogy ne ő egye... na most is elbőgtem magam. Minden nap invitálom sétálni. Minden kap főzök, ha kis adagot, akkor az sem erdekli, akkor rányom valami hideget. Minden nap viszi a főztömet, de hiába főzök diétásan ha péksütit fagyit stb fogyaszt, az almát meg egy hétig zörgeti a szatyrában. Szóval még midig nem tudom, mi mást tehetnék még?:((((
2022. máj. 29. 14:06
 15/16 anonim ***** válasza:
22%
Nem kell annál a mennyiségnél többet főzni mint amit egyszerre megesztek. Akkor nincs repeta. Vásárláskor a kosárba nem kell beletenni a tábla csokit meg az üdítőt. Ennyi. Ha neki nem tetszik akkor vásárolhat meg főzhet magára
2022. máj. 29. 14:12
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos nem ritka férfiaknál, hogy ebben a korban teljesen elengedik magukat. Sok férfi ismerősöm hízott meg 35 éves kora után. Volt nem egy olyan is, aki felment a 140-150 kilóra.

Azon túl, amiket a válaszolók leírtak sokkal többet nem tudsz tenni. Esetleg még a leki okait lehetne kikutatni, hogy miért így áll az evéshez. Beszélgetni vele, rávenni hogy nyíljon meg. Bár tudom hogy nem mindenkinél áll ilyen jellegű probléma sem a háttérben. Sokszor egyszerűen csak nem zavarja. Ilyenkor viszont meg lehet vele próbálni megértetni, hogy miért lenne fontos foglalkoznia a helyzettel.

2022. máj. 29. 16:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!