Hogyan segíthetek a férjemnek abban, hogy lefogyjon?
180 cm magas, 140 kg. A kövérségét túlevés okozza. Valahogy nem kapcsol be, későn kapcsol be a jóllakottság érzés. Voltatok hasonló helyzetben? Borzasztóan aggódom érte, magas a vérnyomása. Diétásan főzök, de hiába, ha abból is sokat eszik, es mellette nassol.
Pszichológushoz nem hajlandó elmenni. Kérem a kegyetlen, ingervezérelt válaszok mellőzését. 🙂
Sajnos én sem találtam meg a megoldást. Férjem 110 kg, ami lehet nem olyan vészes önmagában, de ha hozzávesszük hogy másfél éve 80 kg körül volt akkor szerintem jogosan aggódom. Nagyon együttérzek veled. Én is minél egészségesebben próbálok főzni. Mégis tehetetlennek érzem magam, mert az új munkahelyén a közeg rossz hatással van rá. Főzhetek bármit, ha utána napközben egészségtelenül eszik meg túl sokat.
Most közös sportra próbálom rávenni. Több kevesebb sikerrel. Pl a gyerekekkel szoktam küldeni h menjen focizni. Vagy jöjjön el velem sétálni biciklizni. Meglátjuk lesz-e eredménye.
Sajnos nem ritka férfiaknál, hogy ebben a korban teljesen elengedik magukat. Sok férfi ismerősöm hízott meg 35 éves kora után. Volt nem egy olyan is, aki felment a 140-150 kilóra.
Azon túl, amiket a válaszolók leírtak sokkal többet nem tudsz tenni. Esetleg még a leki okait lehetne kikutatni, hogy miért így áll az evéshez. Beszélgetni vele, rávenni hogy nyíljon meg. Bár tudom hogy nem mindenkinél áll ilyen jellegű probléma sem a háttérben. Sokszor egyszerűen csak nem zavarja. Ilyenkor viszont meg lehet vele próbálni megértetni, hogy miért lenne fontos foglalkoznia a helyzettel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!