Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Milyen vitaminokat érdemes...

Milyen vitaminokat érdemes szedni napi szinten? Úgy érzem az étkezéseim eléggé "vitaminszegények",igyekszem pótolni. sajna nem is mindig van időm rá. Egyébként törekszem az egészséges életre: eljárok sportolni, nem dohányzom, alkoholt ritkán iszom.

Figyelt kérdés

2022. máj. 11. 08:24
 1/5 anonim ***** válasza:
10%

Szintetikus az nagyon hasznos....

Szedj D3at Cvel bőven elég.

Amúgy meg ami szerintem a vitaminoknál sokkal fontosabb azok ezek.Több év kisérletezés után én így látom.

Na+Mg+Cal+K

2022. máj. 11. 08:49
 2/5 anonim ***** válasza:
16%

Multivitaminnal jobban jársz, ha grammra pontosan el akarnád dönteni hogy neked melyikből mennyi kell ahhoz valami táplálkozási szakértő kellene. Hasonlítsd össze, hogy ár/értékben melyik éri meg jobban de pl. gymbeamen most pont akciós: [link]

mondjuk a -50% az nem igaz mert eddig nem ennyibe került de tény, hogy jóval olcsóbb mint 1 hete

2022. máj. 11. 09:00
 3/5 anonim ***** válasza:
96%

A belinkelt GymBeames terméket pont nem nevezném jónak. Még igazán multivitaminnak sem. Nem hasznosuló magnézium-oxid, teljesen felesleges hozzáadott anyagok, feleslegesen sok aszkorbinsav, aluldózisolt B-komplex, nem bizonyított hatású gyógynövények keveréke. Ez így nem multivitamin. A hazai gyúrós tápkiegészítő cikkek kimondottan hitvány minőségű és összetételű multivitaminokat forgalmaznak.

El kell menni egy vizsgálatra, ott megállapítják, hogy milyen mikrotápanyagokból szenved hiányt a szervezeted, és azokat célzottan pótolni. Lehet, hogy csak a táplálkozási szokásaidon kéne csak változtatni. Az is lehet, hogy egy-két kiegészítővel meg is oldódna az esetleges hiány. Ezt nem lehet tudni, amíg nincs konkrétan megmérve. Lehet szedegetni persze random vitaminokat "ártani nem használ" alapon, csak minek? Egyébként bizonyos esetben árthat is, de ebbe most ne menjünk bele.

Amit viszont szinte mindig érdemes szedni, az a D-vitamin. Azt élelmiszerből szinte lehetetlen fedezni, nyáron nem feltétlenül indokolt, de ősztől tavaszig mindenképp. Ami még fontos lehet, az a normál dózisú C-vitamin, a K-vitamin, a jól hasznosuló magnézium, az Omega-3. Sokan még a szelént és a cinket is a fontosabbak közé sorolják. Ezeket kiegyensúlyozott étkezéssel egyébként teljesen jól lehet fedezni. A kivétel tényleg a D-vitamin.

2022. máj. 11. 09:18
 4/5 anonim ***** válasza:
45%
Mi lenne, ha az egészséged érdekében nem az ellenőrizetlen mennyiségű vitaminokat szednéd, hanem beiktatnád a helyes, változatos ételek fogyasztását???
2022. máj. 11. 10:53
 5/5 anonim ***** válasza:
39%

Így van előző egyetértek.

Én közel 10 évig szedtem ezeket semmit nem értek nálam.Amióta naponta sport, minőségi étel és alvás teljesen rendben vagyok.Egyedül d3 vitamint szedek. A vitaminok, tápkiegészítők ugyanakkora biznisz mint a gyógyszeripar.

2022. máj. 11. 11:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!