Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mennyi idő alatt romlik meg...

Mennyi idő alatt romlik meg az étel?

Figyelt kérdés

Anyósom tegnap ebédre sütött kolbász(házi, disznótoros)

Ma voltunk nála ebédelni,ettünk ebből a kolbászból.Kiderült,hogy nem rakta hütőbe sak a konyhában állt(ott mondjuk hideg van 16-17 fok).

Nekünk megmikrózva tálalta,nem volt semmi mellékizét vagy ilyesmi ..

Lehet ettől bajunk?

2022. máj. 4. 18:22
 1/6 A kérdező kommentje:
Többet nem fogok nála ilyesmiket enni az fix,mert sajnos már nem az első eset,hogy neki az ilyesmi nem számít....
2022. máj. 4. 18:22
 2/6 anonim ***** válasza:
91%
A sült kolbász napokig eláll hütés nélkül is,föleg ha ilyen hüvös helyen van!
2022. máj. 4. 18:25
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Csak akkor lehet bajotok ha patkányméreggel sozta!
2022. máj. 4. 18:25
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Persze hogy nem. Ezt a nyavalygást a semmin... Igazából csak okot keresel hogy beleköthess az anyósba mi?
2022. máj. 4. 18:32
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

A házi kolbászokban annyi só és fűszer van, hogy valóban több napig elvan szobahőmérsékleten.

Ha egy étel kétes, akkor én kettő dolgot szoktam csinálni: megszagolom és megkóstolom. Ha a szaga nem stimmel, akkor már bukott is a dolog, ha viszont nincs rossz illata, és az íze is stimmel, akkor simán elfogyasztom. Úgy még sosem kaptam ételmérgerzést, hogy jó illatú, finom kaját ettem, aztán kiderült, hogy romlott volt.

2022. máj. 4. 18:32
 6/6 anonim ***** válasza:
51%

Ha nincs hűtőben akkor max 1 nap, az még úgy ahogy.

Hűtőben 2 nap, de nagyon max 3.

Minden húsételre igaz. Sült kolbászra is.

Ha nincs megsütve és füstölve is van akkor kamrában elálldogál egy ideig de az sem sok.

2022. máj. 4. 18:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!