Mennyi idő alatt romlik meg az étel?
Anyósom tegnap ebédre sütött kolbász(házi, disznótoros)
Ma voltunk nála ebédelni,ettünk ebből a kolbászból.Kiderült,hogy nem rakta hütőbe sak a konyhában állt(ott mondjuk hideg van 16-17 fok).
Nekünk megmikrózva tálalta,nem volt semmi mellékizét vagy ilyesmi ..
Lehet ettől bajunk?
A házi kolbászokban annyi só és fűszer van, hogy valóban több napig elvan szobahőmérsékleten.
Ha egy étel kétes, akkor én kettő dolgot szoktam csinálni: megszagolom és megkóstolom. Ha a szaga nem stimmel, akkor már bukott is a dolog, ha viszont nincs rossz illata, és az íze is stimmel, akkor simán elfogyasztom. Úgy még sosem kaptam ételmérgerzést, hogy jó illatú, finom kaját ettem, aztán kiderült, hogy romlott volt.
Ha nincs hűtőben akkor max 1 nap, az még úgy ahogy.
Hűtőben 2 nap, de nagyon max 3.
Minden húsételre igaz. Sült kolbászra is.
Ha nincs megsütve és füstölve is van akkor kamrában elálldogál egy ideig de az sem sok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!