Mennyi idő alatt romlik meg az étel?
Anyósom tegnap ebédre sütött kolbász(házi, disznótoros)
Ma voltunk nála ebédelni,ettünk ebből a kolbászból.Kiderült,hogy nem rakta hütőbe sak a konyhában állt(ott mondjuk hideg van 16-17 fok).
Nekünk megmikrózva tálalta,nem volt semmi mellékizét vagy ilyesmi ..
Lehet ettől bajunk?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
A házi kolbászokban annyi só és fűszer van, hogy valóban több napig elvan szobahőmérsékleten.
Ha egy étel kétes, akkor én kettő dolgot szoktam csinálni: megszagolom és megkóstolom. Ha a szaga nem stimmel, akkor már bukott is a dolog, ha viszont nincs rossz illata, és az íze is stimmel, akkor simán elfogyasztom. Úgy még sosem kaptam ételmérgerzést, hogy jó illatú, finom kaját ettem, aztán kiderült, hogy romlott volt.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Ha nincs hűtőben akkor max 1 nap, az még úgy ahogy.
Hűtőben 2 nap, de nagyon max 3.
Minden húsételre igaz. Sült kolbászra is.
Ha nincs megsütve és füstölve is van akkor kamrában elálldogál egy ideig de az sem sok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!