Sokszor hallom, hogy valamit megfőzve a vitaminok nagy része távozik vagy lebomlik. Sose tudom, hogy ez a vitamin fajták egy részére vonatkozik, vagy adott vitamin valahány százaléka semmisül meg?
Ez valoban igy van es tapasztaltam is.
pl. kaposzta leves, friss kaposztale!
Baratnommel elkezdtunk fogyozni, de En nem fogyoztam, hanem a Testkontrollbol tanultak szerint jartam el, es ugy etkeztem,
a baratnom az ette az O kis kaposztaleveset 2 hetig es persze mozogtunk is kozben.
En csinos lettem, mivel friss zoldsegleveket ittam, es a foetkezes melle a friss salatat ettem,
a Baratnom az mar megcsomorlott a levesetol, de nem fogyott le, hanem sokkal faradtabb lett.
Pl. a zellernek is van vizhajto hatasa, de csak friss allapotaban van, mert amikor hovel talalkozik, akkor mar nem lesz meg ez a hatasa!
Enis nagyon sokat olvastam ilyen tanulmanyokrol es elhiszem, mivel tapasztaltam az eletem soran, hiszen lattam azokat, akik megfozve fogyasztottak!
A lenyeg az, hogy amikor olyan celbol fogyasztod, hogy fogyni akarsz, tehat a szervezet tisztitasa a cel, akkor feltetlen frissen fogyaszd, mivel fott allapotaban csak arra jo, hogy az ehsegedet enyhitse, es 1 konnyu etelnek szamit, de a vitaminok mar nincsennek jelen.
Pl.hajhullasra a napraforgo mag jo nyersen, amikor naponta
megeszel l marekkal, de ezt sem szabad porkolni, mivel a
vitamintartalma mar nem lesz meg benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!