Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Sokszor hallom, hogy valamit...

Sokszor hallom, hogy valamit megfőzve a vitaminok nagy része távozik vagy lebomlik. Sose tudom, hogy ez a vitamin fajták egy részére vonatkozik, vagy adott vitamin valahány százaléka semmisül meg?

Figyelt kérdés
Én az utóbbit nehezen tudom elképzelni, szerintem egy vitamin vagy túléli vagy nem, ha a hőmérséklet valami fölé emelkedik. Ha viszont az előbbi, akkor pontosan mely vitaminokra vonatkozik, és pontosan mi az a hőmérséklet, aminél már biztosak lehetünk abban, hogy semmi nem marad az adott vitamin fajtából?
2010. szept. 16. 14:48
 1/4 anonim ***** válasza:

Ez valoban igy van es tapasztaltam is.

pl. kaposzta leves, friss kaposztale!


Baratnommel elkezdtunk fogyozni, de En nem fogyoztam, hanem a Testkontrollbol tanultak szerint jartam el, es ugy etkeztem,

a baratnom az ette az O kis kaposztaleveset 2 hetig es persze mozogtunk is kozben.


En csinos lettem, mivel friss zoldsegleveket ittam, es a foetkezes melle a friss salatat ettem,

a Baratnom az mar megcsomorlott a levesetol, de nem fogyott le, hanem sokkal faradtabb lett.


Pl. a zellernek is van vizhajto hatasa, de csak friss allapotaban van, mert amikor hovel talalkozik, akkor mar nem lesz meg ez a hatasa!

Enis nagyon sokat olvastam ilyen tanulmanyokrol es elhiszem, mivel tapasztaltam az eletem soran, hiszen lattam azokat, akik megfozve fogyasztottak!


A lenyeg az, hogy amikor olyan celbol fogyasztod, hogy fogyni akarsz, tehat a szervezet tisztitasa a cel, akkor feltetlen frissen fogyaszd, mivel fott allapotaban csak arra jo, hogy az ehsegedet enyhitse, es 1 konnyu etelnek szamit, de a vitaminok mar nincsennek jelen.

Pl.hajhullasra a napraforgo mag jo nyersen, amikor naponta

megeszel l marekkal, de ezt sem szabad porkolni, mivel a

vitamintartalma mar nem lesz meg benne.

2010. szept. 16. 15:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
Szerintem rossz helyre írtad ezt a választ, mert a kérdéshez nem sok köze van?
2010. szept. 17. 07:23
 3/4 anonim ***** válasza:
Vegyél ételpárolót, az kíméli a vitaminokat.
2010. szept. 18. 14:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
Nem azt kéreztem, hogy mit vegyek, hanem hogy melyik vitamin (A,B,C,...) milyen hőmérsékleten bomlik el, és mekkora valószínűséggel?
2010. szept. 19. 10:03

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!