Vegetarianus vagyok, hogyan fogyjak 10 kg-ot?
25 eves vagyok, 165 cm es 63 kg
Az idealis sulyom 52 kg
Krumplisteszta, leves, gyorskaja, levesek stb ilyeneket ettem
Folyamat ehes vagyok, allandoan zabalok, az a baj sosem lakom jol
Mennyi a napi kaloria hogy fogyni tudjak?
Mindent ehetek csak tartsam be a kaloria deficitet, vagy hogyan mukodik?
Koszonom
A kalória deficiten múlik, tehát hogy kevesebbet egyél, mint amit felhasználsz.
Elméletileg az a kevés csoki is lehet cukorral, csak akkor nagyon fogsz szenvedni és egészségtelen is.
A legkönnyebb - de nem könnyű, mert nincs könnyű - út, ha sok zöldséget eszel, meg tojást, túrót, sajtot mértékkel. Plusz mozogsz. Ha sok hüvelyest eszel, jól jársz, mert az rengeteg fehérje és rost. Sokféleképpen elkészíthetők. Levest is ehetsz bátran. A tészta se gond, ha kalóriát számolsz, beleférhet, azért ajánlom a zöldséges tésztaételeket.
Vegaként normális, hogy nagy mennyiségű, tehát térfogatra, tömegre sok ételt eszel. Egy púpozott tányér zöldség kevesebb kcal, mint egy nagy hússzelet.
Érdemes sok növényi fehérjét és rostot fogyasztani, valamint rendszert beállítani a kajálásoknál
4-5 étkezés általában jó szokott lenni kb 3 óránként elosztva, de lehet, neked más rutin lesz jó-egyénfüggő:)
Lehetőleg minden étkezésnél: valamennyi zöldség/gyümölcs. Valamennyi tésztaféle pl kenyér, pita, tortilla, rizs, bulgur stb és valamennyi hüvelyes pl bab, lencse, borsó, csicseriborsó, vagy szójabab.
Pl- lencsefőzelék, chili sin carne, borsópöri egy kis magos kenyérrel
-Saláta csicseriborsóval, balzsamecettel, szezámmaggal, pitával vagy tortillalappal
-pizza: vékony tésztával vagy tortillalappal készítve sok zöldséggel. Én a Lidl vegán pizzát szoktam, jól lehet lakni vele
-hummusz ubival, répával, pirítóssal
-tofu kenyérrel, zöldségekkel
-magos kenyér+ babkonzerv+zöldség, ha extra lusta vagy
-szendvics, "hambi" -> toast/buci +ketchup+mustár, csemegeubi, pari, paprika, stb tofuval, zöldségfasírttal, "vegan burgerpogácsával"
Nagyon jól lehet lakni ezekkel.
Mellette szedj multivitamint és igyál eleget
Hajrá!:)
(Én falászavarból/bulimíából gyógyulok és már képessé váltam arra, hogy rendszeresen egyek!!!🙂)
4es vagyok:
Amúgy nem kell nagy deficitben lenni, a fentarthatóságra kell törekedni. Pl ha eddig 2500at ettél, de össze-vissza, akkor elég olyan 2200-at szépen elosztva enni.
Ha mondjuk 2000 volt, akkor elég 1800, ha mondjuk 3000en éltél, elég 2600. De ez is egyénfüggő. Nézd meg a Váli Tamás insta oldalát, mert ő is vega és jó ötletei vannak:)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!