Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért szólnak meg valakit ha...

Miért szólnak meg valakit ha hízott vagy fogyott?

Figyelt kérdés
82kg-mal mentem szülni 2 éve. Előtte 60-65 kg voltam. Utána depressziós lettem és lefogytam. Most 55 kg vagyok. És nehezen tudok hízni pedig szeretnék. És már annyira elegem van hogy megszolnak hogy nem akarok hízni vagy mi van velem. Sokszor nincs kedvem menni sehova mert attól félek hogy mikor szólnak meg. Pedig 165 cm vagyok és 55 kg. Nem vagyok csont sovány. Mit lehet ilyenkor tenni? Mondani? Olyan rosszul esik hogy sírni tudnék.
2022. márc. 9. 08:34
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Én 168 cm, és szintén 55 kg vagyok. Abszolut nem érzem úgy, hogy híznom kellene. Én jól érzem magam a bőrömben. Néha nekem is tesznek megjegyzéseket, hogy hízhatnék kicsit, ilyenkor attól függően, hogy milyen alkatú az illető, én is visszamondom, hogy

-Rád is rád férne pár kiló,

-Te meg fogyhatnál pár kilót.

Nem kell ezt túl bonyolítani, és legfőképp nem kell foglalkozni az ilyen megjegyzésekkel.

2022. márc. 9. 08:47
 2/9 anonim ***** válasza:
83%

Erre van egy nagyon jó mondás, amit magadévá tudsz tenni anélkül, hogy kimondanád: Nem az érdekes, hogy híztam vagy fogytam, hanem hogy te vajon miért ezzel foglalkozol?

Aki egyenesben van saját magával az nem kritizál másokat, ergo aki az alakoddal foglalkozik, annak a sajátjával van baja.

2022. márc. 9. 09:05
 3/9 anonim válasza:
48%
Mert ez szociálisan elfogadott a magyar, meg úgy az összes kelet-európai kultúrában. Máshol viszont eléggé ledermedne mindenki, ha valaki eleresztene egy ilyet.
2022. márc. 9. 09:25
 4/9 anonim ***** válasza:
Mert most éppen a kerek fenék, meg teltebb idomok a menők. Amikor a vékony, modellalkat volt a "divat", akkor meg a teltebbeket szólták meg. Amit éppen a média sugall, mindenki ahhoz igazodik. Én nagyon vékony vagyok, mindig is az voltam, nem tudok hízni. Jó sok beszólást kapok ezért, pedig nem tehetek róla. Már nem is szívesen veszek fel fürdőruhát, utálok strandra menni. Ezért van a sok önértékelési zavar, mert mindenki az éppen aktuális ideálhoz próbál igazodni. Mondanám, hogy ne foglalkozz a beszólásokkal, de nagyon nehéz.
2022. márc. 9. 09:25
 5/9 anonim ***** válasza:
91%
Ja, és 165 cm-re és 55 kg-al nagyon is csinos lehetsz. Lehet, hogy csak irigykednek.
2022. márc. 9. 09:27
 6/9 anonim ***** válasza:

Mert unatkoznak.

Amúgy érdekes, velem egyszer elszaladt a ló nagyon, mégpedig nem is a terhességgel, hanem a szülés utáni 1 évben szedtem fel sokat. Akkor érdekes módon mindenki tudta járatni a lepénylesőjét a környezetemben.

Aztán összekaptam magam, lányom 3 éves korára vékonyabb voltam, mint az érettségizős képemen anno (tehát magas vagyok, és vékony lettem, mellette edzettem is). Érdekes, mert volt, aki nem folyamatosan látott közben, hanem pl. 1-2 év után, tehát észre kellett, hogy vegye, de előbb lenyelte volna a nyelvét, mint hogy megjegyezze, hogy sokat fogytam (a hízást azt persze folyton a pofámba dörgölték.)

Ez van.

2022. márc. 9. 09:42
 7/9 anonim ***** válasza:

Szerintem egyszerűen csak irigykednek. Érdemes megnézni egy testtömegindexeszt, szerintem ilyen paraméterekkel bár az alsó felébe, de a normális kategóriába tartozol.

Én meg egy jó ideje fogyni próbálok, de valahogy nehezen megy. Én személy szerint nagyon örülnék, ha olyan alkatom lenne, mint neked, csinos lehetsz. A lakosság zöme - mármint amennyit én látok belőle - inkább túlsúllyal küzd, és jónéhányan megelékszenek annyival, hogy "a koromhoz képest jól tartom magam" ami azt jelenti, hogy el vannak hízva, de lusták foglalkozni vele.

Ha téged zavar, és hízni nem tudsz, akkor esetleg próbálj meg szálkásítani, alakformáló erősítést végezni: de kizárólag a saját magad kedvéért. Mert egyébként szerintem normális lehet a testalkatod, és így is biztosan csinos vagy. De tapasztalatból tudom, hogy amióta pl. elkezdtem rendszeresen mozogni és megpróbálok tenni azért, hogy olyan alakom legyen, amilyet szeretnék, sokkal jobban érzem magam a bőrömben, annak ellenére, hogy minimális egyelőre a látható változás.

2022. márc. 9. 10:10
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Az emberek ilyenek. Ha túl sok kiló valaki, akkor az a baj, ha kevés, akkor az a baj... amúgy a te súlyod pont jó. Sajnálom, hogy hízni akarsz, de nem tudsz, mindenesetre szerintem számok alapján így sem vagy egyáltalán csontsovány, ez még pont jó súly.

De amúgy igen, simán mondhatják irigységből is. Lehet, hogy ők csak szeretnének úgy kinézni, mint te, de nekik nem annyira akar összejönni, szóval inkább téged piszkálnak.

2022. márc. 9. 10:24
 9/9 anonim ***** válasza:
A 165/55 nőnek tökéletes. Akik szerint sovány vagy, azok általában vágósúlyban lévő egyének.
2022. márc. 9. 20:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!