Hogyan változtassak a brutálisan rossz életmódomon?
Nem voltam soha annyira az a clean eating meg sportember, de ennyire puhány meg rossz életmódú még nem voltam, mint az utóbbi kb másfél évben, de főleg az utóbbi fél évben.
Szóval a mozgás kb. teljes hiánya állt be, amióta elköltöztem otthonról fél éve, plusz home odficeban is vagyok. Messzebb lakom, mint korábban, a közelben nincs olyan sportolási lehetőség, amit szeretek is (zumbázni szeretek, régen jártam heti 3x). Vannak napok, amikor ki se mozdulok, de ha esetleg igen, az elég megerőltető.
Talán nagyobb baj a táplálkozás. Régen mindenevő voltam, de a húst megutáltam, majdnem egy évig nem is ettem, most néha csirkemellet szoktam, de nem mindig és nem minden formában esik jól. Na de az a helyzet, hogy nem találtam meg még azt a megfelelő vegetáriánus (hal jöhet) étrendet, amivel jól is lakom és egészséges is. Fél évig növényi étrenden is voltam, na azt még inkább nem tudtam jól beállítani, rengeteg szénhidrátot ettem meg olajos magvakat és sosem laktam jól. Sajnos szoktam rendelni is éttermekből, főzni meg annyira nem tudok jól és nem is szeretek, bár ezen igyekszem változtatni. Úgyhogy hajlandó vagyok főzni megtanulni, van segítségem is, inkább csak eddig nem érdekelt :D
Biztos lelki eredetű is, hogy sok egészségtelen dolgot eszem, mert megnyugtat, sajnos kevesebb az a nap, amikor nem eszem, mint amikor eszem chipset, csokit, gyorsételt. Cukros üdítőt nem iszom, csak ha étteremben vagyok, vagy vendégségben, talán havi 1-2 pohárral.
Ezeken szeretnék változtatni, de nem tudom, hogy kezdjem. Mert szerintem nekem kicsiben kéne kezdenem.
Köszi előre is a segítséget!
Én is a HO miatt lustultam el iszonyatosan, most is csak heti egyszer járok be a melóhelyre, és fel is szedtem 7 kilót sajnos, undorítóan nézek ki.
Újévi fogadalmam volt, hogy sportolni kezdek, én egy barátnőmmel járok futni, aki a közelben lakik. Eleinte nagyon nehéz volt, mert nyomorultul ment nagyon, de most már simán lefutok 5 km-et, úgyhogy ez jobb érzés. Próbálj meg sporttársat keresni, nekem ez volt a motiváció, ami kimozdított.
#2 peszketáriánus, de ezt a szót nem biztos, hogy mindenki ismeri, ezért könnyebb azt mondani, hogy húst nem de halat eszem :D
Köszi az eddigieket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!