Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A laktózintolerancia kialakulá...

A laktózintolerancia kialakulása függ a tej (termék) ogyasztás mennyiségétől?

Figyelt kérdés

Én sok tejet és tejterméket fogyasztok, ez növeli a kockázatot vagy semleges tényező ?

25 év fölött mekkora a valószínűsége, hogy kialakul ?

(Úgy tudom, hogy leginkább kisgyermekkorban és fiatal felnőtteknél szokott megtörténni.)

2010. szept. 11. 17:09
 1/8 anonim ***** válasza:
Én világ életemben utáltam a tejet,talán 3éves koromban ittam utoljára.Most 32 éves vagyok,és januárban diagnosztizálták ezt a betegséget.Aki ebben a betegségben szenved,csak laktózmentes tejet,joghurtot...stb. fogyaszthat.Mondjuk én speciál a laktózmentes tejföltöl is rosszul voltam,egy ismerősöm a laktózmentes túróruditól,azt mondjuk én hálistennek bírom.Nem érdemes félvállról venni ezt a betegséget,mert idővel súlyos bajok lehetnek,én sem vettem sajnos komolyan és már sajnos többször volt,hogy a mentő vitt el,olyan rosszul voltam.Vannak sajnos rejtett laktóz élelmiszerek amiket szintén nem lehet enni,és nincs feltüntetve az ételre,ilyenek:párizsi,szafaládé,virsli..Ezenkívül pékárut szintén nem lehet enni a péksütiket,cukrászdákat felejtsd el,se fagyi,se jégkrém,se McDonalds(ennek a zsemléje is tartalmaz tejport),a fehér előreszeletel kenyeret sem!Minden olyan terméket mellőzni kell amiben tejpor,tejsavó,tejcukor...van!Ha bármi kérdésed van nyugodtan kérdezz.
2010. szept. 11. 19:07
 2/8 anonim ***** válasza:

Én normális mennyiségben fogyasztottam tejet, amíg el nem kezdem egyetemre járni. Ott szinte egyáltalán nem ittam. Azt hallottam ezáltal sokkal kevesebb laktózbontó baktériaumra lett szüksége a bélflórámnak, ez is lehetett egy tényező, hogy kihaltak ezek a baktériumok, plussz a kifejezett stressz is hozzájárult hogy kaptam egy IBS-t, és ennek részjelenségeként mérsékelt fokú laktóz intoleranciát.

De ha te kefejezettem sokat és rendszresen fogysztasz tejet és tejterméket, emésztési panaszod viszont nincs, akkor semmi okod az aggodalomra.

2010. szept. 11. 21:08
 3/8 anonim ***** válasza:
Utolsó!És neked is minden nap fáj a hasad?Mert én is laktózérzékeny vagyok,és most mondták hogy IBS is van.De nekem már egy éve minden nap fáj a hasam,tényleg nem volt olyan hogy ne fájt volna.Vagy egész nap szellentek,pedig már rég odafigyelek a laktózra,és többször volt hogy olyan súlyós szélgörcseim voltak,hogy a mentő vitt el.És azt mondták hogy erre nincs gyógyszer?Neked is vannak ilyen tüneteid?
2010. szept. 11. 21:23
 4/8 anonim ***** válasza:
Nem kell laktózmentes étrendet tartani, ez badarság!!! Van egy rágótabletta, Lactase néven, én 3 éve ezt használom. A franc kínlódik a laktózmentes étrenddel...
2010. szept. 11. 22:18
 5/8 A kérdező kommentje:

Második :

Tehát ha nekem nincsenek (eddig még nem voltak soha) panaszaim, akkor pont az a jó, ha minél több tejterméket fogyasztok, ugyanúgy, mint eddig ?

2010. szept. 11. 22:24
 6/8 anonim ***** válasza:
Utolsó!Jó neked,akkor valószinű enyhe laktózintoleranciád van.Mert nekem semmit nem ér az a tabletta!Mielött okoskodsz,olvass utána akár a neten is,hogy vannak súlyósabb laktózosok,akik egyátalán nem fogyaszthatnak tejterméket.Én ezek közé tartozom!
2010. szept. 12. 09:43
 7/8 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, szerencsés vagy, mert neked úgy tűnik nincs ilyen problémád, sztem ne is foglalkozz ezzel a betegséggel, mert még bevonzod :-) Egy a lényeg, nyugodtan egyél-igyál annyi tejterméket amennyi csak jól esik, persze túlzásokba sem kell esni, jóból is megárt a sok ugye :-)

Egy másik válaszolónak: olyan terápia, amivel meg lehetne gyógyítani az ibs-t valóban nincs, de a tüneteket nagymértékben enyhíti egy Meteospasmyl nevű készítmény, kapszula formájú, ajánlom!

Második válaszoló

2010. szept. 13. 14:23
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Kitartást nektek és egészséget!
2010. szept. 13. 23:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!