A laktózintolerancia kialakulása függ a tej (termék) ogyasztás mennyiségétől?
Én sok tejet és tejterméket fogyasztok, ez növeli a kockázatot vagy semleges tényező ?
25 év fölött mekkora a valószínűsége, hogy kialakul ?
(Úgy tudom, hogy leginkább kisgyermekkorban és fiatal felnőtteknél szokott megtörténni.)
Én normális mennyiségben fogyasztottam tejet, amíg el nem kezdem egyetemre járni. Ott szinte egyáltalán nem ittam. Azt hallottam ezáltal sokkal kevesebb laktózbontó baktériaumra lett szüksége a bélflórámnak, ez is lehetett egy tényező, hogy kihaltak ezek a baktériumok, plussz a kifejezett stressz is hozzájárult hogy kaptam egy IBS-t, és ennek részjelenségeként mérsékelt fokú laktóz intoleranciát.
De ha te kefejezettem sokat és rendszresen fogysztasz tejet és tejterméket, emésztési panaszod viszont nincs, akkor semmi okod az aggodalomra.
Második :
Tehát ha nekem nincsenek (eddig még nem voltak soha) panaszaim, akkor pont az a jó, ha minél több tejterméket fogyasztok, ugyanúgy, mint eddig ?
Kedves kérdező, szerencsés vagy, mert neked úgy tűnik nincs ilyen problémád, sztem ne is foglalkozz ezzel a betegséggel, mert még bevonzod :-) Egy a lényeg, nyugodtan egyél-igyál annyi tejterméket amennyi csak jól esik, persze túlzásokba sem kell esni, jóból is megárt a sok ugye :-)
Egy másik válaszolónak: olyan terápia, amivel meg lehetne gyógyítani az ibs-t valóban nincs, de a tüneteket nagymértékben enyhíti egy Meteospasmyl nevű készítmény, kapszula formájú, ajánlom!
Második válaszoló
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!