Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Manapság miért divatos "szénhi...

Manapság miért divatos "szénhidrátellenesnek", cukorellenesnek lenni?

Figyelt kérdés

Amikor egyetemre jártam, kipróbáltam egy diétát vizsgaidőszakban, radikálisan lecsökkentettem a szénhidrát bevitelt, mert hittem pár embernek, akik szerint az káros.

Alig bírtam tanulni és az egyik tárgyat újra fel kellett vennem, pedig nem voltak nehezek.

Következő vizsgaidőszaknál már tömtem a nagy dount fánkokat,meg vittem a könyv mellé a fagyit,ittam a CocaColát (rendeset). Sokkal jobban működött az agyam, jobban a fejembe ment a száraz egyetemi tananyag.

Viszont, munkahelyemen is észrevettem, hogy ha változtatok az étkezési szokásaimon, akkor romlik a koncentrációs képességem, hamarabb elfáradok.Az edzőterembe ahova járok az egyik tréner mondta,hogy "nem túl sportos" az étkezésem, ezért próbáltam, amit javasolt, az előbbi lett az eredménye.

Ezért elhatároztam, hogy továbbra is edzek,mert nem akarok elhízni, viszont a kaja marad.

Marad az eredeti ízesítésű kóla, a hamburger, a reggeli maxiking és a hasonlók, mert máskülönben nem vagyok "önmagam".

2022. jan. 27. 19:49
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem a kérdésedre válasz, de mi a helyzet a lassan felszívódó szénhidrátokkal? Teljes kiőrlésű cuccok, rozs, bulgur, hajdina, zabphely/zabkása?
2022. jan. 27. 19:53
 2/7 anonim ***** válasza:
73%
A cukor egészségtelen. Általánosságban a szénhidrátoktól félni hülyeség, de a cukorbevitelt érdemes egy bizonyos szint alatt tartani.
2022. jan. 27. 19:55
 3/7 anonim ***** válasza:
40%
A cukor egy drog, ha megvonod magadtól, akkor jelentkezni fognak az elvonási tünetek, ezért újra visszatérsz a megszokott drogodhoz. Ha viszont 2-3 hétig kibírod, akkor az elvonási tünetek megszűnnek és nagyon jól fogod magad érezni, telve leszel energiával, mit Djokovics teniszező, aki szintén paleo étrenden van és verhetetlen.
2022. jan. 27. 19:56
 4/7 A kérdező kommentje:

1#

A bulgur kivételével nem bírom őket megenni.

2022. jan. 27. 19:59
 5/7 anonim ***** válasza:
#4 Kár. Szénhidrátot szabad enni, de ha a lassú felszívódásúak nem játszanak, akkor legyen elég a köret (rizs, krumpli, tészta), valamint a kenyét. Nasik, édességek, üdítőitalok nem az egészség titka.
2022. jan. 27. 20:03
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Szénhidráton nem csak szabad enni, de kell is: nem a cukor az egészségtelen, hanem az ész nélküli mennyiségben zabált cukor. De minden káros amit túlzott mennyiségben eszik az ember. Vannak ilyen "divat-káros" dolgok: általában emögött ez az áll, hogy el akarnak adni valamiit az adott dolog pótlására.

Csak hogy példát is felhozzak: amikor gyerek voltam, azt szajkózták hogy a zsír, a tojás káros élelmiszerek. Használj olajat, mellőzd a tojást: ehhez képest most a tojást az orvos mint értékes fehérjeforrást ajánlja, a szívbeteg anyámnak meg kiadták hogy kerülje az olajat, csak zsírral főzzön-süssön.

Ami azt illeti hogy nem tudtál tanulni: [link] olvasgass, érdekes cikk.

2022. jan. 27. 20:15
 7/7 anonim ***** válasza:
34%

Az előzőekkel is egyetértek a cukor valóban drog. Érdemes megnézni "sugar bitter truth" előadást. Informatív tudományosan bontja le benne egy orvos. Ott jobban megérted mi a probléma. Bonyorultabb azért a helyzet.

A másik az hogy a cukor, vagyis pl a glükóz a szervezet energiáját adja. Szóval szénhidrátokra szükséged van. Szerintem annyira visszavetted őket hogy nem volt energiád elég.

Úgy kellene visszavenni a cukorból, hogy a megfelelő energia, szénhidrát beviteled meglegyen.

Meg ilyenkor is benne van hogy egyfajta elvonási tüneteid lesznek, amin sajnos túp kell esni.

Teljesen laikuskent mondom, szerintem elég nehéz egy jó étrendet összerakni. Edzés mellé egyébként nem árt próbálkozni. Sokan mondják hogy sokkal több múlik a kaján mint magán az edzésen. Pl. Izmod így is nő ha beviszel elég fehérjét vitamint stb. de jó étrenddel simán lemenne a test zsír százalékod is jóval ami eléggé meglátszik.

Amu biztos az említett előadást ajánlom fent van youtube on több fajtája is ugyanattól az orvostól már sok éve kitart emellett szóval elég megbízható. "Sugar the bitter truth"

2022. jan. 27. 20:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!