Autoimmun betegségem van (Hashimoto), de nem szeretnék gyógyszert szedni (legalábbis szeretném elkerülni). Dietetikus vagy endokrinológus tud nekem segíteni egy étrend kialakításában?
Jelenleg Bajnok Éva doktornőhöz van időpontom, de kíváncsi vagyok, kinek mi a véleménye.
Egy ismerősömnek nagyon jól megoldotta a hashimotoval kapcsolatos problémáit egy étrend (másik orvosnál volt).
Kinek mi a tapasztalata? Ha endokrinológus nem segít, akkor dietetikus fog tudni?
CSatlakozom az #1-hez. Szintén Hashimoto-m van.
Az étrenddel nem tudod befolyásolni a hiányzó hormonokat! A pajzsmirigyed gyakorlatilag önmagát pusztítja, ergo a kisebb pm. kevesebb hormont tud termelni. Amit pótolni szükséges, mert a pm. az emberi szervezet "irányítóközpontja". Egy csomó életműködést befolyásol.
Nem érdemes holmi meggyőződés alapján kizárni a gyógyszert!
Csak azt a hormont kell bevenned, amit egy egészséges szervezet megtermel magától! Miért kéne ettől ódzkodni????
A Hasimoto egy pajzsmirigy-hormon probléma, ezt étrenddel NEM korrigálhatod, szóval ballagj el endokrinológushoz nagyon gyorsan, és kérj gyógyszeres beállítást.
Vagy nézd el, hogy lassan teljesen tönkremész benne.
Herceg Olga dietetikust keresd fel.
Instagramon @ketobiblia néven találod.
Zseni egy nő!
6: pont a HAshimoto esetén TILOS a jód...!
Légyszi ne terjessz áltudományos infókat!
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Tudom, hogy előbb-utóbb szükségem lesz gyógyszerre, de mivel eléggé sok tünetem van, és ameddig lehet, addig nem szeretnék gyógyszert, de a tüneteket jó lenne enyhíteni.
Viszont nagyon sok helyen olvastam, hogy egy megfelelő életmóddal tényleg lehet változásokat elérni, ezért gondoltam, hogy elmegyek orvoshoz, és kikérem a véleményét erről is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!