Van köztetek olyan aki egèszsèges èletmód ès sport ellenère nem tudott lefogyni bizonyos betegsèg miatt?
Milyen betegsègetek van? Miútán diagnoztizálták a betegsègetek kaptatok rà vmi gyógyszert ami segített a fogyásban? Vagy ti magatok elkezdetek inni /szedni zsírègető teákat vagy tablettákat ètrendkiegèszítès cèljából ? Ha igen használt valamit?
Elnèzèst a rengeteg kèrdèsèrt de nagyon elvagyok keseredve ,ugyanis 2 ève egèszsèges èletmód ès rendszeres testmozgás ellenère sem tudok lefogyni :( ezèrt most már rászántam magam ,hogy elmenjek kivizsgáltatni magam , először is egy endroklinologushoz fogok elmenni , ès azèrt is írtam ki ezt a kèrdèst ,hogy ha kiderül ,hogy vmi nem stimmel nálam milyen esèlyeim vannak a fogyással. Nagyon szeretnèm leadni a maradèk felesleget.
Előre is nagyon szèpen köszönöm a válaszokat.
Jómagam 48 éves ff vagyok. 4 - 5 éves koromig alig ettem, sovány voltam. Szüleim mesélték többször, hogy megegyek egy almát 30-60 percig sétált velem apukám vagy vitt a játszótérre. Kruppos voltam, sokszor volt torokgyulladásom. Kivették a mandulámat, onnantól elkezdtem hízni. De ki is gömbölyödtem. :-( Azóta hiába mozgok, sportolok, végzek fizikai munkát, diétázom, telt alkatú vagyok. :-(
Gyermekkoromban kézilabdáztam, judoztam, majd súlyt emeltem. Utóbbit versenyszerűen! Heti hat nap edzés! Pár kiló leadását is megszenvedtem, pl. versenysúlyhoz. Ezután aikido-ztam, kondiztam, heti két - két napot. Mellette gépésznek tanultam, ami fizikai munkával jár. Néha igen sokkal. Akkoriban 90 kiló körül voltam.
Huszonévesen jött a család, irodai munka, napi 12-14 órában... abbahagytam a rendszeres sportolást. Egészen 138 kilóig dagadtam. :-( Amikor már a lépcsőzés is kifullasztott, kivizsgáltak, kiderült cukorbeteg lettem. :-( (ennek 10 éve) Nekilendültem a diétázásnak, majd a mozgásnak. 110 - 120 kilóra tudtam lefogyni. Évek óta közködök, de nem megy lejjebb. :-( Kerékpározok, sétálok, kondizok, tornázok, diétázok... és ennél lejjebb mégsem tudom levinni a súlyom. :-(
Egy évvel ezelőttik nem volt gond a pajzsmirigyemmel, majd az általános, éves kivizsgálásnál kiderült rossz a vérkép. Ultrahang két göböt talált. Biopszia szerencsére negatív lett mindkettőnél. De fogyni még mindig nem tudok igazán, 110 kg alá nem tudok menni valamiért. :-(
Néha már enni sincs kedvem. Megesik, hogy olykor fél napig egy falatot sem tudok leerőltetni a torkomon. (pedig a cukorbetegség miatt fontos lenne a rendszeres diétás étkezés) Én is igen nehezen viselem, egyre nehezebben. :-(
Őszintén? Az is elkeserítő, hogy kérdésedre október óta nem kaptál érdemleges segítséget senkitől. :-(
Az orvosok, dietetikusok is rendre annyival intézik el a problémát: Tartsa be a diétát, mozogjon, szúrja magát, szedje a gyógyszereket... :-( Az állami rendelőben már időpontot is nehéz kapni a diabetológiára. Átlagosan 3 - 4 hónap a várólista. :-( A fizetős, maszek rendelőben pedig szintén nem adtak semmivel jobb tanácsot... :-( :-(
Koromnál fogva, egyre nehezebb a sportolás, hiszen már gerincmeszesedésem is van, kezdődő köldöksérvem, magas vérnyomásom, mindez felett a pajzsmirigyem miatt néha totál felborul az emésztésem is... :-( Egyre kevesebb kaja van, amit bírok, amitől nem fújódok fel, amitől nem fájdul meg a hasam...
A legrosszabb, nem tudnám megmondani a választ számodra, hiszen még a saját gondjaimra sem találtam, találtak... :-(
#2: inzulinos cukorbetegként valóban nagyon nehéz fogyni, tovább nehezíti a dolgot, ha a pajzsmirigyed sem működik megfelelően.
Őket ajánlanám neked (esetleg elmehetnél valamelyikükhöz konzultációra):
Ha esetleg tudsz angolul, ajánlom még Dr. Jason Fung videóit, írásait. 2. típusú cukorbetegekkel is foglalkozik, elég nagy sikerrel.
Itt olvashatsz sikersztorikat hozzád hasonlóktól:
Egyikük: [link] (a beszámolójában olvashatsz a módszeréről is)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!