Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Fermentálás nem veszélyes?

Fermentálás nem veszélyes?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Sajnos bél beteg vagyok. Gondoltam a fermentálásra mint bélflóra helyreállítás,csak attól félek,mi van ha elrontom? Ha káros bakteriumok kerülnek bele? Vagy azt észrevenném?

Csak azért félek,mert nagyon érzékeny a hasam,viszont tényleg jó hátassal lenne rám.

Amit jelenleg tudok enni,az répa,cukkini,uborka,padlizsán sajnos káposztát,hagymát,paradicsomot,paprikát,retket ilyesmit nem.

Tudnátok tippeket,hogyan készítsek pl. Fermentált cukkinit,hogy tuti ne kerüljon bele olyan dolog,amit hasmenést okozna? Köszönöm szépen!

2022. jan. 5. 07:48
 1/5 anonim ***** válasza:

Ajánlom ezt a videót, ő is bélbeteg, ebben a videóban részletesen beszél a fermentálásról

[link]

2022. jan. 5. 08:20
 2/5 A kérdező kommentje:
Szia, köszönöm szépen :) ismerem őt. De ennek ellenére is vannak félelmek bennem
2022. jan. 5. 08:31
 3/5 anonim ***** válasza:
Káros baktérium nem igen tud belekerülni, de ha olyan kerül bele, ami romlást okoz, akkor azt észre fogod venni, mert megbuggyan. A fermentálás nem veszélyes egyáltalán, anyum is évek óta csinálja, mert tej, tojas, gluten, fruktóz és hisztaminérzékeny, sima svanayúsagot nem ehet, de fermentált dolgokat igen. Sokat javult az állapota
2022. jan. 5. 09:44
 4/5 A kérdező kommentje:

Uhh nagyon szépen köszönöm

Akkor nekilátok én is :)

Jó egészséget anyukádnak, átérzem a helyzetét.

2022. jan. 5. 09:51
 5/5 anonim ***** válasza:
Helyes, sok sikert! ;) Nyáron próbáld majd ki az uborkát is, teljesen olyan íze van, mint a kovászos uborkának
2022. jan. 5. 09:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!