Inzulinrezisztensként néha csalhatok?
Tudsz sütni magadnak egészséges pizzatésztát és paradicsomszószt is, ha nagyon megkívánod.
Nekem a kedvencem összeturmixolt konzerv szójabab, tojás és száraz élesztő kombinációjából áll.
10-15 perc sütés után (mert ennyi idő, amíg megszilárdul a massza) jöhet rá a paradicsom és a feltét.
Én IR-esként szinte egyáltalán nem fogyasztok semmilyen gabonát. Tényleg csak félévente egyszer fordul elő. Nekem így a legjobb.
Én egy-egy olyan alkalom után, amikor becsúszik tiltott étel is (NAGYON RITKÁN van ilyen), akkor 1-3 napra szinte teljesen le is áll az anyagcserém.
6 éve élek ezen a diétán, a cukros csokiktól és a krumplitól, gabonától konkrétan ég a szám, utána pedig nagyon sokáig furcsa “maró”, savas ízt érzek.
Utána még éhesebb leszel tőlük, mint evés előtt, mert nem tudja a sejtjeidbe juttatni a tápanyagot, így ahelyett, hogy megemésztődne és a megfelelő helyre jutna, testzsír formájában elraktározódik.
Jobb egyáltalán nem enni ilyeneket, ha ezzel küzdesz te is.
Szia!
Nekem is van IR. Én tartom a dietat, mellette meg tejfeherje és tojaserzekenysegem is van, úgyhogy igazi kihívás az egész, de megéri hidd el!
Viszont én azért heti 1x szoktam csalni, mármint nem 1 napot, hanem 1 kaját megengedek magamnak, ami annyira mégsem szemet kaja, de nem is IR kompatibilis, amit éppen megkivanok :) szerintem ennyitől nem lesz gond, illetve nem is volt eddig, de tényleg ennél többet nem igen lehet csalni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!