Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ha egészségesen étkezem akkor...

Ha egészségesen étkezem akkor az egyenlő azzal hogy én diétázom?

Figyelt kérdés
Vagy ez csak tévhit.

2021. dec. 5. 18:28
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Az a tévhit, hogy a diéta=fogyókúra
2021. dec. 5. 19:05
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
2021. dec. 5. 20:25
 3/5 anonim ***** válasza:
68%
Nem, a diéta szerintem inkább azt jelenti, hogy a mennyiséget csökkented az ételeknek, tehát az a célod, hogy kalóriadeficitet érj el. Az egészséges étkezés meg az, hogy nem akarsz fogyni, hanem pont jó mértékben bevinni táplálékot, csak a minőségére figyelsz.
2021. dec. 7. 12:32
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

Én diétázom, mert kell életem végéig egészségi probléma miatt.

Az, hogy egészségesen kajálsz nem diéta.

2021. dec. 11. 10:06
 5/5 Laylah ***** válasza:
100%

Na várj.

Fogyókúra, mikor x ideig (jellemzően pár napig vagy hétig) sanyargatod magad, alig eszel, hogy mikor távozik a víztartalék a testedből, boldog lehess, hogy fogytál 2 kilót. Utána visszaállsz a korábbi kajálásra és vissza is jön minden.

Diéta, mikor valamilyen szabály(ok) szerint kell rendezned az étkezésed. Ide tartozik a (normális) kcal keret, a makrószámolás, a mentes étrendek, mint laktóz-, glutén-, tojásmentes diéták, stb.

Egészséges étkezés pedig leginkább az, mikor igyekszel nem feldolgozott ételeket enni, tápanyagokban, vitaminokban gazdag összetevőkből álló étrendet kialakítani, egyéb megkötés viszont nincs, mint pl. kcal keret vagy bizonyos összetevők kizárása.

2021. dec. 16. 11:40

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!