Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ha valaki kizárja az életéből...

Ha valaki kizárja az életéből a lisztet, cukrot, tejterméket, akkor mi marad?

Figyelt kérdés
Tisztában vagyok vele, hogy ez egy jó út, de annyira kezdő vagyok, el sem tudom képzelni, mit ehetnék, hol vásároljak?

2021. szept. 28. 08:13
 1/10 anonim ***** válasza:
72%
Zöldség, gyümölcs, magvak, húsok, hal, tojás. Vannak maglisztek is, amiből sütni lehet, cukor helyett méz.
2021. szept. 28. 08:23
 2/10 anonim ***** válasza:
61%
Nem jó út! Semmi szükség rá. Nem kell kizárni semmit. Egy normális, változatos étrendet kell összeállítani. Semmi értelme az ilyen mindent kizárok étrendeknek. Kivéve, ha valamit betegség, allergia miatt nem ehetsz.
2021. szept. 28. 08:30
 3/10 anonim ***** válasza:
64%
A cukrot simán ki lehet a lisztet és a tejtermékeket viszont nem érdemes hacsak nem vagy allergiás.
2021. szept. 28. 09:09
 4/10 anonim ***** válasza:
91%

Viszont a lisztet és a tejet többfélére lehet lecserélni.

Nekem pajzsmirigy alul működésre (társult glutén érzékenységgel) teljes kiörlésűt ajánlottak,tejből pedig növényi tejet is tudsz venni.:)

2021. szept. 28. 09:22
 5/10 anonim ***** válasza:
+ a kukorica lisztet,nem sokkal drágább a búzaliszttől.
2021. szept. 28. 09:22
 6/10 anonim ***** válasza:
55%
A növényi tej az kb fehér víz, nem pótolja a tejet legfeljebb placebo szinten. Bár ízre sem olyan egyik sem.
2021. szept. 28. 10:13
 7/10 anonim ***** válasza:
25%

És mégis mit kell pótolni a tejen?

Ahogy már írták, lehet enni zöldségeket, gyümölcsöket, húsokat. Köretnek a zöldségeken kívül ott a krumpli, van csomó fajta rizs, hajdina, köles, quinoa, amaránt, kukorica. Miért, te cukros kiflit ettél eddig tejbe mártogatva? :)

2021. szept. 29. 09:47
 8/10 anonim ***** válasza:
34%

#7 potolni a tejet azoknak tűnik fontosnak akik fehér vizet isznak helyette nem nekem.

De egyébként a tejet főzéshez is sokszor érdemes használni.

2021. szept. 29. 09:56
 9/10 anonim ***** válasza:
0%

Abban egyetértek, hogy a növényi tej felesleges.

Van a világon kb 1 millió recept. Van amiben van tej, nagyon sokban nincs. Én nem mondanám, hogy érdemes főzéshez tejet használni, mert ugyanúgy felesleges. Ha már az a kérdés, hogy mi van, ha nincs tej, nagyon sokféleképpen lehet máshogy is főzni.

2021. szept. 29. 10:10
 10/10 anonim ***** válasza:
56%
Ok,ezzel egyet tudok érteni :)
2021. szept. 29. 10:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!