Hogyan tudnám helyrehozni az emésztésemet?
Szia!
Ezt miből derítették ki neked?
Először is jó volna tudni, mi az oka. Lehet ételérzékenység, vagy allergia valami összetevőre, vagy a nagyon rossz, egyoldalú táplálkozás, krónikus stressz stb.
Ezekre fényt kéne deríteni.
Amúgy minőségi(!) Probiotikum, de hónapokon keresztül kúra szerűen. Normaflore halottnak a csók ilyen esetben..
Progastro825, Biokult, Flora Balance+ jöhet szóba és versenytársaik.
Emellett rengete folyadék fogyasztás, csak viz vagy teák, semmi cukros lötty. Semmi koffein, semmi alkohol.
Minél változatosabban egyél, limitáld minimálisra a cukrot az a lényeg leginkább. Több rost, több prebiotikus étel.
Ezt hónapokon át kell nyomni, illetve amire úgy érzed érzékeny vagy, kerülni.
És relax, a stressznek én úgy gondolom ebben nagy szerepe van, próbáld jobban kezelni!
Légy ezzel türelemmel
Erre komolyabb probiotikum kell, amiben egy adagban több tízmilliárd élőcsíra van, pl. yiya, puritan's pride, now probiotic-10 stb. Plusz az étrended gyökeres átalakítása. El kell hagyni a patogén flórát támogató, jó flórát pusztító vagy gyulladásfenntartó ételeket, mint az összes gyorsan felszívódó szénhidrát, tejtermékek, tartósítószereket, adalékanyagokat tartalmazó ételek. És ezt minimum 1 évig tolni.
#2: a tünetek magukért beszélnek és amiket okként felsorolsz, részben inkább már következmények. Pl. allergiák és intoleranciák általában már a felborult flóra és megnövekedett áteresztőképességű bél eredménye.
#3
Oké, hogy "a tünetek magukért beszélnek", de ebből nem diagnosztizálhatja be magát senki, hogy fel van borulva a bélflórája. Az emberek 80%-a nem úgy kajál, ahogy kéne (meg se engedheti magának), mégsincsenek ilyen tüneteik. Le is nyelné egybe egy gasztroenterológus, hogy mit kezd bele egy diétába mikor nem tudja, mi gondja van.. Így járt nem egy ismerősöm, azt hitte gluténérzékeny, elkezdett diétázni, alig evett már valamit, mert semmit nem szabadott amit a pénztárcája megengedne és hiánybetegségei lettek. Majdnem megette az orvos, hogy mit csinál..
Ezeket maximum limitálni lehet egyébként, már az is valami, de ezt diákként mondom pl. hogy nem teheti meg mindenki, hogy így étkezzen.
Továbbá az is érdekes, hogy manapság ez ennyire nagyon téma lett. Érdekes, szüleim ugyanazokat eszik amiket mi fiatalok és semmi bajuk nincsen. És ez rengeteg idősebb ismerősömre igaz, fiatalok meg érzékenyek már mindenre, de ezt is csak városon tapasztalom, érdekes.. ebből kifolyólag arra szeretnék kilyukadni, hogy szerintem a stressz igenis kiváltó ok lehet, nem feltétlen következmény.
Ezért kérdeztem a kérdezőt, hogy ez miből derült ki neki, hogy baj van a bélflórával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!