Lehetek mégis gluténérzékeny a biopszia ellenére is? Vagy van olyan, hogy csak a zabra érzékeny?
Tavaly voltam gyomortükrözésen azt mondták nemvagyok érzékeny a gluténre.
Ez a sima mintavétel volt.
Azt mondta az orvosnő, hogy mehet nyugodtan a glutén.
Úgy tudom vannak különböző magánlabori vizsgálatok erre vonatkozóan.
Kb. megtörtént velem amit Szendi Gábor írt a Paleolit táplálkozás c. könyvében. Mint az ott említett hölgy én is át akartam térni az egészséges vegán kajákra, reggelre zabot ettem növényi tejjel.
Pont abban az időben voltam vérvételen a vasszinten az eddigi 24 ről 12 re csökkent. Emésztőszervi panaszaim voltak és piszkosul fájt a térdem, azt gondoltam biztos a foci során megsérülhetett.
Aztán következő nap áttértem a fehér kenyér + házikolbász kombóra és semmi bajom nem volt... Utána megint megnéztem a zabot, megint kavargott a gyomrom. Szóval 100%, hogy a zab vagy a növényi tej a ludas.
Ezzel mit lehetne kezdeni?
Főleg, hogy kenyeret fogyasztok de mindig csak reggelihez egy szeletet, a későbbiekben nem igazán szoktam pékárukat.
A "növényi tej" élelmiszeripari hulladék. 0 Ft-ból előállítható, mégis rohadt drágán adják.
Nézd meg az összetételét.
1l-ben van pl. 10g mandula, meg egy rakat adalék.
A zabbal nincs semmi baj, de nem azon kell élni.
3-as: igen gyomortükrözés során vesznek a vékonybél legfelső szakaszáról mintát, a bélbolyhok vizsgálatára. Ezt csak felülről gyomortükrözéssel tudják elérni.
Milyen jó hogy értessz hozzá, mielőtt belekötsz valamibe 🤔
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!