Szeretnék segítséget, véleményeket kérni anorexiával kapcsolatban! Hogy tudnék ebből az állapotból kijönni?
Úgy, hogy szakember - pszichiáter és klinikai szakpszichológus - segítségét kéred.
Minimum 1200 kalóriára van szüksége a szervezetednek ahhoz, hogy minden normálisan működjön. Ha huzamosabb ideig 600-800 kalórián élsz, akkor annak egyre több károsodás lesz a vége. Csak hogy felsoroljak pár példat:
- hormonrendszerrel kapcsolatos szövődmények (hormonháztartás felborulása, extrém hajhullás, menstruáció elmaradása, csontszerkezet megváltozik - ún. "csontfogyás" -, pajzsmirigyműködés lecsökken...)
- szív-és érrendszeri szövődmények (nagyon alacsony vérnyomás, nagyon alacsony szívritmus, szívritmuszavar...)
- gyomor-és bélrendszerrel kapcsolatos szövődmények (székrekedés, gyomorszövet csökkenés, kórosan lassú bélmozgás...)
Annak kellene eljutnia tudatodig, hogy a kezeletlen anorexia halált okoz.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Az igazsághoz tartozik még, hogy nem vagyok már tizenéves, van családom, gyerekem, dolgozom. Egyszerűen nem is értem, hogyan kerültem ebbe a helyzetbe, nagyon szégyellem.
Azt érzem, hogy ez nem teljesen normális, viszont szakember segítségét egyelőre nem venném igénybe, időm sem lenne rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!