Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Milyen ételeket javasoltok...

Milyen ételeket javasoltok erre a helyzetre?(a többi lent)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szeptembertől egyetemista leszek, messze a lakóhelyemtől, így mindenképpen kollégiumban fogok lakni.

Szeretnék valamennyire egészségesen, magamra figyelve étkezni(természetesen nem 0-24-be, hiszen tisztába vagyok vele, hogy a zacskós leves nagyon hivogató :D),úgy, hogy ami rajam múlik abból igyekszem a legtöbbet kihozni. A kollégiumban van konyha, így főzni/sütni is lesz lehetőségem.

Tudnátok, olyan ételeket javasolni amiktől nem hízik az ember (és egészségesnek mondható), de nem is dobja le a gatyáját mert olyan drága a hozzávalójinak megvásárlása?

Eddig hallottam egy tippet a kenyér témáról,melynek leváltására zablepényt ajánlottak. Régeben volt dolgom zabbal, és szerettem is. Kiváncsi vagyok azoknak a véleményére akik próbálták ezt a zablepényt: Mennyire áll el,ha az ember előre elkészít egy adagot? Mennyire hatásos egyáltalán? Megéri?

Köszönöm előre is az értékes válaszokat!

2021. aug. 19. 15:33
 1/1 anonim ***** válasza:
47%

Reggeli:

Zabkása: rengeteg féle képpen variálhatod

Tojásrántotta/tükörtojás tk. Kenyérrel, zöldségekkel

Ebéd:

Sütőben sült csirke, akár mellé bedobhatod a krumplit, zöldségeket

Serpenyőben elkészített csirke, ezt is sokféle fűszerrel megcsinálhatod,mellé rizs/bulgur vagy sütőben sült krumpli

Bolognai/ kb bármilyen tészta étel

Vacsira pl melegszendvics ha a sima szendvics már unalmas, vagy készíts körözöttet/ tojáskrémet.

Nasinak süthetsz pl zabkekszet, az nagyon egyszerű és kb bármit dobhatsz bele, aszalt gyümölcsöt, magvakat, csokidarabokat. De túrókrémet is csinálhatsz abba is mehetnek gyümölcsök pl.

És persze sok sok víz fogyasztás. :)

2021. aug. 19. 15:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!