Pestotól hasmenés?
Figyelt kérdés
Az lehet hogy a pesto hasmenést okoz? Pestos pizzát ettem, és kb 30 perc múlva kif..am. A pizza tuti jó volt. DrOetkeres, fagyasztott, tehat nem volt romlott. Csak ettől a pestostól volt hasmenésem. Mi van a pestoban amit nem bírhatok?2021. aug. 13. 17:16
1/9 anonim válasza:
Pestos pizzáról még nem hallottam - ettöl függetlemül lehet, hogy van ilyen.
A pesto nagyon sok zsiradékot tartalmaz, föleg, ha egyéb feltét is volt a pizzán (szalámi, sajt), akkor könnyen lehet, hogy emiatt lett hasmenésed.
2/9 A kérdező kommentje:
A pestoban nem fenyőmag van? Vagy keverem valamivel?
2021. aug. 13. 17:42
3/9 anonim válasza:
Az is van benne - ez csak akkor számítana, ha netán allergiás vagy túlérzékeny vagy erre - 100 g-ban 58 g zsiradék van benne, emellett sok olaj meg zsírosabb sajtféleség is.
4/9 A kérdező kommentje:
Elvileg semmire nem vagyok allergiás, mert vizsgáltak, mégis pl a zellertől és az olajos magvaktól vagy gyomorfájdalmam van, vagy hasmenésem.
2021. aug. 13. 18:22
5/9 anonim válasza:
Akkor ételintoleranciád van. Érdemes lenne táplálkozási naplót vezetni és kivizsgáltatni. Ételallergia szűrésre menj el, amúgy meg szedj rá egy kis probiotikumot (zöldséggel, mert abban van prebiotikum, amiből biotikum lesz).
6/9 A kérdező kommentje:
Kb 200 féle anygra, szerre, ételre vizsgáltak és semmire nem vagyok allergiás a szerint.
2021. aug. 13. 21:01
7/9 anonim válasza:
Én pestos tesztát ettem, frissen főzött száraztésztából meg frissen felbontott pestoból, én is összefostam magam.
Már mikor ettem éreztem hogy annyi olaj van benne mint 5 nem lecsepegtetett lángosban.
Szerintem a sok olajtól lehet.
A pesto gyakorlatilag olaj.
8/9 anonim válasza:
Az a fö probléma, hogy a legtöbben nem úgy használják a pestot, ahogy kellene. Ugyanis abból egy tányérnyi tésztához egy teáskanálnyit elkevernek annyi tésztafözövízzel, hogy méz állagú legyen és ezt teszik a tésztára, nem pedig töményen egy üveggel egy adagra!
9/9 A kérdező kommentje:
7-es tényleg! Lehet hogy az olaj miatt? Ez pizzán volt feltétnek de csak alig alig. Mégis megf..atott.
2021. aug. 13. 22:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!