Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mit ehet az inzulin rezisztens?

Mit ehet az inzulin rezisztens?

Figyelt kérdés

Pl főtt kukorica

SOs Mogyoró (azt írja van benne cukor)

Tönköly búza keksz v kenyér?

Szolo?

2021. aug. 3. 13:49
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Kérdező, a legrosszabb, ha túl keveset eszel most, miközben mozogsz. Ha csak cukros kekszed van, akkor egyél abból és kész, és ne keveset, hanem amennyire szükséged van. Nem ajánlott a cukros keksz, a kevés sem, de még mindig jobb, mint a koplalás. A rozskenyér alapvetően oké, de kéne mellé zöldség is, bőségesen. Hogy honnan szerezz az erdő közepén zöldséget? Sehonnan, ha nem gondoltál rá, nincs nálad, akkor most eszed a rozsos szendvicset és ennyi. A mozgás is jó terápia ezekre a szénhidrátanyagcsere-betegségekre (mindegyikre), szóval nagy bajt nem csinálsz. Ha bolt mellett jártok, akkor vehetsz paradicsomot, zöldpaprikát, kígyóuborkát, azok jók a szendvics mellé (ha ügyes vagy, a paradicsomot is tudod harapni úgy, hogy ne menjen szanaszét a leve).

Teljesen normális, hogy eleinte bénán megy a diéta, de ne aggódj, bele fogsz tanulni. Az a lényeg, hogy jobban fogod csinálni a következő három hetet, mint az előzőt, és ez valószínűleg látszani fog a laboreredményen is. Vagy majd a következő kontrollon. Szóval nyugi, minden rendben lesz.

Ez a "rozskenyértől is fölmegy a cukor, de lassan" dolog meg... Igen, ha szénhidrátot eszel, fölmegy a vércukor. Ha gyors felszívódású, akkor gyorsan megy föl és magasra, ha lassút, akkor lassan és nem olyan magasra. Ez utóbbi a cél. 160 g szénhidrátot be kell vinned, sőt ha mozogsz aznap, valószínűleg többet is, tehát valamennyire föl fog menni a vércukorszinted, az a lényeg, hogy ne ugráljon, ne gyorsan menjen föl-le. Szoktak próbálkozni ketogén diétával is, mint az IR kezelési módja, bár vitatott, hogy jó-e, de semmiképp ne most az erdő közepén kezdd el.

2021. aug. 3. 15:55
 12/21 anonim ***** válasza:

A tünetek, amiket írsz, nálam pont a túl alacsony vércukorszint tünetei lennének, de ez sajnos egyénfüggő, mérő nélkül nem lehet biztosat mondani. Ha legalább 2 órája nem ettél, vagy keveset ettél az elmúlt 2 órában, akkor egyél meg egy szendvicset. Ha most etted meg a szendvicset meg a 2 banánt, akkor várj egy kicsit, hátha megemésztődik és helyrejössz. Ja és inni se felejts el. Víz lenne jó, ha csak cukros üdítő van, akkor muszáj azt, ez van.

A legvalószínűbb szerintem, hogy a mai túl szigorú diétával meg nemevéssel sajnos még rosszabbat tettél magadnak, és még jobban ugrál a vércukorszinted. Ne hibáztasd magad, ebbe sokan beleesnek! De inkább legyen túl magas, mint túl alacsony, mert az utóbbi könnyebben lesz életveszélyes. Majszolj, apránként, bármit ami nálad van, ha rosszul vagy. Kényszermegoldás, de most ez van.

2021. aug. 3. 16:02
 13/21 A kérdező kommentje:

Bocsi

Az a helyzet magam sem értem

Ez nem teljesen IR doki szerint hipozik a szervezet ez más

Ingadozik az inzulin cukor erősen

Most szedultem ettem egy fehér kekszet cukormenteset akkor magammal toltam ki?

2021. aug. 3. 16:05
 14/21 anonim ***** válasza:
Nem, ha szédülsz akkor nagyon jól teszed, ha eszel. Akkor tolnál ki magaddal, ha most nem ennél és majd nem mennél el a dietetikushoz. Egy napig mindegy, hogy mit csinálsz. Most ilyenek a körülmények.
2021. aug. 3. 16:11
 15/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen

Csak annyitol tartok hogy ha azt mondtak ne egyek cukrot szénhidrátot és én mégis eszek mert benazok akkor rossz lesz a későbbi labor

Mert amúgy ez átlagos ekkor h ehetek cukros liszteset ha mozgok vagy bármi vagy csak akkor ha nincs más…

2021. aug. 3. 16:23
 16/21 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy ha a mentő visz el a leeső cukor miatt, akkor konkrétan cukoroldatot fognak adni, ami a legrosszabb.

Ha nincs más, akkor a cukros-lisztes kaja is jobb, mint a koplalás. A többit meg majd ki kell tapasztalnod. Általában mozgás után 10 g gyorsan felszívódó szénhidrát nem szokott bajt csinálni. De nyilván attól is függ, hogy mennyi volt az a mozgás, meg egyéni érzékenységtől is. Én intenzív sport közben alig tudok emészteni, akkor nekem muszáj a gyors felszívódású, de az nálam olyankor lassan szívódik föl. Más ember meg másképp működik.

A labor miatt ne aggódj, teljesen normális, hogy elsőre nem csinálsz mindent tökéletesen. Remélhetőleg látszani fog ígyis, úgyis, hogy javult a helyzet. De nem a "rossz ételek" elhagyásától, hanem a megfelelő étrend követésétől lesz jó a labor. Ha koplalsz, attól is rossz lesz az eredmény.

2021. aug. 3. 16:41
 17/21 A kérdező kommentje:
Utolsó és ezt te cukorteszttel vetted észre h neked lassan szivodik föl?
2021. aug. 3. 16:57
 18/21 anonim ***** válasza:
Nem, onnan vettem észre, hogy párszor kihánytam a kaját sport közben. Már nem túl intenzív sport közben se tudok normálisan emészteni. A szénhidrát felszívódásához meg el kéne jutni a kajának a vékonybélig.
2021. aug. 3. 17:10
 19/21 A kérdező kommentje:

Huh. Nálam szerencsére ilyesmi nem volt

Csak enyhe szédülés és most a látás

Régen is dietaztam néha túlságosan de ilyesmi nem volt h nyomta a szememet

Nehéz ezt ki tapasztalni nálam ahogy írjatok ez a legnehezebb hogy mit hogy tudják meg magamról labor nélkül

Plusz az hogy azt se tudtam h cukorbeteg ehet szénhidrátot urambocsá cukrot én azt hittem ilyenkor az kb az élet vége se műtét alvási zavarokkal amputalas vakulás én ilyeneket láttam ebből eddig.

2021. aug. 3. 17:35
 20/21 anonim ***** válasza:
2021. aug. 3. 19:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!