Valamilyen érzékenység lehet, vagy bélprobléma?
Egészen kicsi koromtól végigkísért ez a probléma (csak éppen a szüleimet nem nagyon érdekelte), az utóbbi 1 évben pedig szörnyen felerősödött.
Szörnyen felfújódok, szinte bármit eszek. Ahhoz tudnám hasonlítani, ahogyan egy 7-8 hónapos anyuka pocakja kinéz. Szörnyen kemény, szinte fel tudna repedni, olyan érzés. Gyakran elviselhetetlenül nyilal is, olyankor csak összeguborodok, van, hogy kínomban megered a könnyem is. (Ez evés után 30 percig tart.)
Azt vettem észre, hogy akkor a legrosszabb, amikor kelttésztás ételt sütök, de bármilyen más tésztánál (pl. spagetti, tejszínes tészta) is erősen jelentkezik. Ezeken kívül minden másnál megjelenik, csak kevésbé (nem 7-8 hónapos terhesnek, hanem 5 hónaposnak nézek ki), legyen az krumpli, rizs, keksz, bármi.
Az ételek, amit viszonylag nyugodtan fogad a gyomrom, azok a gyümölcsök, zöldségek (kivétel a krumpli) és a natúr fűszeres csirkemell (a bundással, szószossal szintén baj van).
Régóta étrend + kalóriadeficit szerint élek, de nem sikerült még olyan megoldást találnom, ahol ez a probléma egyszer sem jelentkezik.
Emellett szörnyen zavaros az anyagcserém. Alaphangon szörnyen lassú. Viszont van, amikor (szerintem, ha olyat eszek) le sem tudok szállni a wc-ről, és mindenféle dolgok jönnek ki belőlem.
Mostanra addig fajult a dolog, hogy munkanapokon enni is alig merek, mert sem terhesnek tűnni, sem a wc-re rohangálni nem szeretnék.
Valaki tapasztalt már hasonlót? Mi lehet ez?
#1 És ilyen problémával kihez kell fordulni? Vagy a körzeti orvosnak kell útbaigazítania?
Egyszer már elmentem hozzá, hozzámvágott egy doboz hashajtót, majd elküldött.
Nekem is glutén érzékenységnek tűnik a leírtak alapján, de bármilyen étel allergia/intolerancia, bármikor kialakulhat.
Gasztroenterológia foglalkozik ezzel a területtel, háziorvostól tudsz kérni beutalót.
Ragaszkodj a panaszaidhoz, és kérj egy beutalót a gasztróra.
Szerintem meg nem glutén,inkább hasnyálmirigy enzimdefektus.
Székle pankreasz specifikus elasztáz teszttel kiszűrik.
Persze azért a glutént,laktózt is meg kell nézetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!