Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hogyan beszéljek az étkezési...

Hogyan beszéljek az étkezési zavarról?

Figyelt kérdés
igazából még nem nagyon vettem rá magam a változásra, mert nem érzem magam elég vékonynak, de vannak dolgok, amiket mostanában kezdtem el. 167cm/47kiló vagyok rengetegnek érzem, az utóbbi két hónapban fogytam kb. 7kilót, a szüleim mondták is, hogy aggódnak értem. ha 700kcal felett eszem egy nap akkor szörnyen bűntudatom van. nagyon sok ételt megtiltottam magamnak, a fagyi volt a kedvenc ételem, amit most is eszem, mert rájöttem, hogy azt a legkönnyebb kihányni. az utóbbi pár hétben nem nagyon sikerült fogynom és nagyon bánt, hízni sem híztam, de zavar, hogy megállt a fogyásom és igazából most is diétákon gondolkodom, hogy mit kéne változtatnom, hogy beinduljon a fogyás újra. a hánytatás dolgot a múlt héten kezdtem el, meg azt is, hogy megrágom az ételt és kiköpöm. nem nagyon vallanám be, hogy beteg vagyok, mert úgy érzem gáz, hogy 47kiló vagyok és az étkezési zavarosokat mindig vékonynak hiszik.:( tudom, hogy amit csinálok az beteges és undorító, nem tudom élvezni az evést, mert rosszul leszek, hogyha megtudom hány kcal, de úgy érzem, hogy nem tudok kihez fordulni segítségül, mert szégyellem magam ezek a dolgok miatt.

2021. júl. 2. 16:44
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Altalaban az etkezesi zavar foleg anorexia bulemia azert alakul mert valami felett kontrollt akarsz az eletedben, sokaknak segit ha elkezdnek edzeni, belonek egy egeszseges kaloria szintet nallad ez 2000 minimum jelenlegi sulyodhoz es elkezdnek edzeni.

Amugy meg pszihologushoz kell fordulj ha ez se segit mert nagyon egeszsegtelen amit csinalsz, konkretan pusztitod magad.

2021. júl. 2. 16:51
 2/3 anonim ***** válasza:
0%

Sose azt nézd amit a tükörben látsz! A magasság, kg aránya határozza meg, egészséges vagy-e? Vigyázz, mert innen pillanatok alatt a mélybe lehet zuhanni, és te a szélén állsz.

Ez egy ördögi folyamat, unokám már súlyos áldozata ennek! Van ennél egy sokkal fontosabb dolog amire minden embernek figyelnie kellene!

1János 2:17."A világ elmúlóban van s ugyanígy a kívánsága is de aki Isten akaratát cselekszi megmarad örökké."

2021. júl. 2. 17:16
 3/3 anonim ***** válasza:

Szüleidnek mondd el, és készülj fel egy elég nagy és ronda veszekedésre.

Aztán pszichológus, minél hamarabb - ha ők ellenzik, akkor is!

Én 35 kg-san is csak azért hagytam abba, met már szó szerint haldokoltam.

2021. júl. 3. 18:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!