Gombócérzés a torokban evés után? Mi lehet?
Figyelt kérdés
Ha eszek, utána mindig olyan érzésem van, mintha be lenne dagadva a torkom.
Nincs fent a savam, szóval nem a tipikus reflux érzet, de nincs jobb tippem annál, hogy ahhoz lenne köze?
Mintha gombóc lenne a torkomban, próbálok nyeldekelni, de nem múlik. Ha ráeszek, picit jobb, de akkor sem múlik el.
Ha nagyon erőltetem, a "gombóc mellett" tudok büfögni, ha úgy szívom be a levegőt direkt, de alapból nem kell, és nem is lesz tőle jobb igazából.
2021. jún. 30. 13:56
2/5 anonim válasza:
A pontos okát nem tudom, de nekem is volt ilyen érzésem tavaly. Majdnem 1 hónapon keresztül ez volt minden evés után. Rájöttem, hogy a sok zöldség okozza. Akkoriban a vega táplálkozással kísérleteztem a barátnőm unszolására. Amint visszavezettem az úgy 300-400 gramm húsfogyasztást naponta az étkezésembe, elmúlt ez az érzés (meg a többi tünetem is). Szerintem nagyon egyoldalú volt a táplálkozásom, és talán azért lehetett ez. Utána egyszer említettem is a háziorvosomnak, amire csak annyit mondott, hogy "örülj hogy csak ennyi bajod volt, nem véletlenül nem növényevőként van bekategorizálva az ember", ebből is azt szűrtem le, hogy a táplálkozás nem volt megfelelő.
3/5 anonim válasza:
Sav.
A húgom már torokráktól félt. A fül-orr-gégész megmondta, hogy a sav okozza.
4/5 A kérdező kommentje:
Csak ha sav lenne, akkor hatnia kéne a savlekötőnek, nem? Ha a savam van fent, ég a gyomrom, akkor hat is.
Erre a gombócérzésre nem segít.
2021. júl. 8. 00:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!