Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Gombócérzés a torokban evés...

Gombócérzés a torokban evés után? Mi lehet?

Figyelt kérdés

Ha eszek, utána mindig olyan érzésem van, mintha be lenne dagadva a torkom.

Nincs fent a savam, szóval nem a tipikus reflux érzet, de nincs jobb tippem annál, hogy ahhoz lenne köze?

Mintha gombóc lenne a torkomban, próbálok nyeldekelni, de nem múlik. Ha ráeszek, picit jobb, de akkor sem múlik el.

Ha nagyon erőltetem, a "gombóc mellett" tudok büfögni, ha úgy szívom be a levegőt direkt, de alapból nem kell, és nem is lesz tőle jobb igazából.

2021. jún. 30. 13:56
 1/5 Senior Séf ***** válasza:
Csendes reflux.
2021. jún. 30. 14:02
 2/5 anonim ***** válasza:
A pontos okát nem tudom, de nekem is volt ilyen érzésem tavaly. Majdnem 1 hónapon keresztül ez volt minden evés után. Rájöttem, hogy a sok zöldség okozza. Akkoriban a vega táplálkozással kísérleteztem a barátnőm unszolására. Amint visszavezettem az úgy 300-400 gramm húsfogyasztást naponta az étkezésembe, elmúlt ez az érzés (meg a többi tünetem is). Szerintem nagyon egyoldalú volt a táplálkozásom, és talán azért lehetett ez. Utána egyszer említettem is a háziorvosomnak, amire csak annyit mondott, hogy "örülj hogy csak ennyi bajod volt, nem véletlenül nem növényevőként van bekategorizálva az ember", ebből is azt szűrtem le, hogy a táplálkozás nem volt megfelelő.
2021. jún. 30. 14:06
 3/5 anonim ***** válasza:

Sav.

A húgom már torokráktól félt. A fül-orr-gégész megmondta, hogy a sav okozza.

2021. jún. 30. 16:00
 4/5 A kérdező kommentje:

Csak ha sav lenne, akkor hatnia kéne a savlekötőnek, nem? Ha a savam van fent, ég a gyomrom, akkor hat is.

Erre a gombócérzésre nem segít.

2021. júl. 8. 00:22
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem biztos.
2021. júl. 8. 07:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!