Evésundor. Volt már olyan veled hogy hirtelen megváltozott az evéshez fűződő viszonyod?
Én érzelmi evő voltam sokáig. Most valahogy egyik pillanatról a másikra fordult velem a kocka. A drága jó gyorsételt száraznak és selejtesnek érzem, a léleknyugtató édességeket pedig émelyítőnek. Tulajdonképpen a gyümölcs meg a tojás, esetleg valami házikoszt megy le jólesően.
Eddig voltak napok amiket végigettem, most meg ha korogni kezd a hasam az az első gondolatom hogy "ó bæszki, már megint...".
Nem tudom hogy ez normális-e, valakivel volt már ilyen? Lehet hogy csak a meleg miatt? Vagy valami pszichés defekt?
Meleg miatt valóban lehet kevesebb étvágyad, illetve könnyebb kajákat is kívánsz.
De velem is ez a helyzet egyébként. Érzelmi evő voltam/vagyok, az étkezéshez, evéshez is fura a viszonyom, normális alkattal próbalt diétáztatni családtag kiskamasz koromban, voltak "tiltott" kaják, meg mindig rám volt mondva mindenféle jelző...
Anyám mai napig 5 g szerinte súlyfeleslegnél diétázik. Szóval ezek biztos nem segítettek...
Es igen, nekem is van, hogy ezeket figyelembe véve egy falat alig akar lemenni, és undorodom még az evés gondolatától is. Majdnem visszajön, ha eszek...
Ez vissza-visszatérő, ált több napig tart, és attól még rosszabb, ha mások (akár családtag) előtt kell ennem, aztán meg rátesz, ha megjegyzést tesznek... Meg volt most egy pár hónap, ami annyira stresszes és elfoglalt volt, hogy nem hogy nem tudtam enni, időm-energiám se lett volna, nem is éreztem éhesnek se magam, semmi negatív hatása nem volt...Fúha bárcsak örökké tartott volna.
Az "ó baszki" effekt nekem kb 90%-ban megvan. Szerintem normális, ha látod, néha az van, hogy örömet okoz, néha utálod, néha bűntudat, néha megkönnyebbülés, de összefoglalva: harc, amit jó lenne abbahagyni, de nem lehet. Sok idegesség forrása jelenleg.
Amúgy maga ez a jelenség nem ideális és nem "normális", bár gyakori. Sztem majdnem teljesen pszichés. Én se tudom még, hogy oldjam meg, de valszeg szakember kéne hozzá...Igazából csak azért irtam, hogy nem vagy egyedül. Próbálj kedvesnek lenni magadhoz, ha valamit kívánsz legalább, edd azt, ne erőltesd, ha nem megy, hagyj időt magadnak, ha már durván nem megy huzamosabb ideig, smoothie, sportital, esetleg müzliszeletek, kekszek, vagy ja - gyümölcs.
Nekem pár éve egy gyógyszer mellékhatásaként elment az étvágyam és megváltozott az ízérzékelésem. Sokszor émelyegtem, hánytam, szédültem, szarul voltam, stb. Nem egyszer előfordult, hogy éhes voltam, és mire elővettem és megmelegítettem a kaját, addigra elment az étvágyam. Ha rendeltem ebédet előre, aznap amikor megkaptam a kiválasztásnál, pár napja még szimpatikus ételt egyszerűen elkezdtem undorodni tőle. Olyannyira, hogy néha bontatlanul kidobtam. Amikor leálltam a gyógyszerrel ezek elmúltak.
Én minden traumára, bánatra, haragra, unalomra, stb. mindig evéssel reagáltam, mindig imádtam enni. Viszont amikor szakítottunk a párommal és elköltözött egyszerűen elment az étvágyam, és kicsit hasonló tünetek jöttek elő mint amikor azt a durva gyógyszert szedtem. Rohadt ijesztő, mert velem sosem volt ilyen, és akikkel eddig beszéltem erről legyintettek, és csak irigykedtek hogy milyen jó nekem mert így fogyni fogok.. :( Talán most így két hónap után elkezdett rendbe jönni...
Rovid ideje melegtol, 2020 ota covid utohatasakent siman lehet.
Betegsegeket leszamitva eppen idegalapon is. Mikor beveszek nyugtatot, egy ora mulva eltunik, de feszult idoszakban volt, hogy olajos, kozmas, undorito fantomizeket ereztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!