Milyen betegségek okoznak elhízást? Vagy 'körvérséget'?
A pajzsmirigy betegségein kívül (gyulladás, alulműködés, túlmüködés...)
A testvérem hízásra hajlamos, de már nagyon pici baba kora óta, mindíg is nagyobb volt a súlya, mint az átlag embereké. Az elmúlt pár évben folyamatosan fogyokúrázik és sportol megállás nékül, de mégis mindíg stagnál a súlya és vékony még soha az életben nem volt, max fogyott valamennyit, de még úgy is mindíg duci. Arra gondoltam, hogy ki kellene vizsgáltatnia magát, hátha valami betegség áll az ügy hátterében és a hízás csak valami "tünete" egy komolyabb betegségnek.
Milyen betegségek okoznak hízást?
És ha a tesómnak nincs háziorvosa, aki adhatna neki beutalót mindenhova, akkor nyílván magándokikhoz kellene mennie, de milyen orvosokhoz menjen? Szeretnék neki segíteni. :( Légyszi segítsetek nekem, milyen orvoshoz menjen kivizsgáltatni magát? (úgy értem, hogy allergológus?, bőrgyógyász?, nőgyógyász?...stb).
Minden válaszodat elolvastam (bár volt, amit csak utólag).
Kérdésem:
"Milyen betegségek okoznak elhízást?"
Válaszod:
"semmilyen (??????)
Ha valaki megnevez egy ilyen betegséget (esetleg gyógyszert), akkor viszont erre is válaszoljon: ha emellett a betegség mellett nem eszik semmit ......... "
És innentől már okoskodsz... (ráadásul hülyeségeket beszélsz)
Ezt a 'semmilyen betegség nem okoz hízást' dolgot beszéld meg egy orvossal, neki van ideje téged felvilágosítani, esetleg türelme is van veled vitatkozni. Nekem nincs.
A kérdésre válaszolj, ne az egyéni véleményed hangoztasd, mert arra senki (de tényleg senki) nem kiváncsi.
Kedves Kötekedő!
Nem vagyok gyengeelméjű és igen észrevettem,de hiába ettem kevesebbet, amit mellesleg nem vihettem túlzásba, hiszen közben szoptattam is és kellett az energia a másik gyerek gondozására is. Nem ettem sokat ezek ellenére se, mivel mindig vezetek étkezési naplót pont azért, hogy ne essek túlzásokba. Szóval van olyan hidd el, amikor a koplalás se segít, mert nincs mit tenni. És ha nem vagy hajlandó normálisan válaszolni a kérdésre és reagálni csak kötözködni, akkor menj máshova esetleg orvoshoz, aki majd segít rajtad!
"a gyógyszer miatt hízott el, mert étvágynövelő volt az a gyógyszer"
Na ugye.
Tehát többet evett.
*
A kötekedő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!