A "kamaszkori" mentális zavarok/betegségek elmúlnak valaha?
És nem hagynak nyomot maguk után? Nem akarok megőrülni.
Értem itt a már betegessé vált dolgokat nem mondjuk a szokásos hisztit. Például deperszonalizáció/derealizáció. Nekem kb 2 hónapja van már ilyen és jellemző tünetem még a folyamatos "agyalás" néha a semmitől ok nélkül ideges vagyok, ha arra gondolok ,hogy el fogok ájulni pl egy ünnepségen akkor azonnal megszédülök. Múltkor bemeséltem magamnak ,hogy szívbeteg vagyok és 2 napig úgy fájt a szívem ,hogy azt hittem elvisz a mentő :s Tudom ,hogy ezekkel csak magamnak ártok de nagyon rossz már, és rettegek tőle ,hogy soha nem múlik el :S :S :S
Feleslegesen húzod ezzel a vacilálással az időt, a saját idődet. Az, hogy elmúlik-e az nem attól függ, hogy hány éves vagy, hanem hogy mit teszel azért, hogy elmúljon...
legalábbis azt hiszem
de fogadd el azt a tényt, hogy vannak dolgok, amiket nem tudsz irányítani, tőled függetlenül, de mégis benned vannak...
"Amit fontosnak tartok, az annak a megértése, hogy a pánik nem betegség, hanem
egyszerűen evolúciósán örökölt félelmi mechanizmus, ami tud igen ijesztő
és az életet korlátozó lenni. Nem hiszem, hogy pusztán azért, mert egy állapot
erősen korlátozhatja mozgásterünket, betegségnek nevezhető. Erről korábban
részletesen írtam, itt csupán nyomatékosítanám, hogy azzal semmivel nem
jutunk előrébb a probléma megoldásában, ha betegségnek nevezzük állapotunkat.
A szegénység, a magány, az előnytelen tulajdonságok is erősen korlátozhatják
életünket, „kezeléssel” el is lehetne őket mulasztani, mégsem tekintjük
ezeket betegségeknek.
Szorongásaink, akár súlyosak, akár enyhék, csak szorongások, amelyek az életre
és az egészségre nézve rövid távon veszélytelenek. Persze amúgy nagyon kellemetlenek.
A sokéves intenzív szorongás természetesen nem válik a szervezet
előnyére, lehet ijesztgetni az embereket ilyen vizsgálati eredményekkel. Csakhogy
az emberek nem „választják” a szorongást, mint valami káros szenvedélybetegséget,
tehát felesleges őket ijesztgetéssel lebeszélni róla."
Utolsó előtti : megkérdezhetem ,hogy te milyen "referenciákkal" rendelkezel ilyen ügyben amivel az elméletedet alátámasztanád! Nem mondom ,hogy hülyeséget írsz, de nem is értek mindenben egyet! Jah és nem írtam ,hogy pánikbeteg lennék? vagy ha igen akkor bocsi.
jah és jól esne egy "én teljesen felgyógyultam a derealizációmból csak helyre kellett hozni az életem és megvalósítani vagy megtalálni önmagam" vagy " igen elkezdtem szedni a xyz-t és teljesen jól vagyok ,ez már a MÚLTÉ" .
Mert ha ebből nem lehet "kigyógyulni" akkor inkább felkötöm magam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!