Disznózsírban sütött fokhagyma héjában főtt krumplival mennyire számít egészségtelen ételnek?
Figyelt kérdés
Egy nagy fej fokhagymát apróra vágok majd sötétbarnára megsütöm illetve egy kis őröltpaprikát szórok rá miután levettem a tűzhelyről aztán a főtt krumplira öntöm. Havi 2-3 alkalommal szoktam fogyasztani.2021. jún. 7. 21:09
1/6 anonim válasza:
Semmi sem egészségtelen, a mértéken és az egyensúlyon van a lényeg.
Ha szereted ne mondj le róla, simán belefér havonta ennyiszer.
2/6 anonim válasza:
Havi 2-3 alkalommal bőven belefér, ezzel nem hátráltatod a fogyást - vagy a súlytartást -. (Itt egyedül a disznózsír lehet problémás, de csak abból a szempontból, hogy rengeteg kalória van benne.)
3/6 anonim válasza:
A fokhagymával nyilván semmi gond nincs. Az állati zsírok sajnos nem a legjobb zsírok közzé tartoznak, a krumpli szintén nem túl egészséges. De nyilván a havi 2-3 alkalom az nem számít gyakorinak, szóval nyugodtan fogyaszthatod.
4/6 anonim válasza:
Havi 2-3 alkalmommal nem gond. Napi 2x gond.
5/6 anonim válasza:
Az egész étrendet kell figyelembe venni. Ebben, amit írsz, jóformán nincs fehérje, nincs friss zöldség, rost se sok van, talán aránytalanul sok sót is tartalmaz, mert a krumpli igényli. De ha ezen kívül eszel ezekből is eleget, illetve sóból sem eszel összességében túl sokat, és a kalória is annyira jön ki, amennyire neked szükséged van, akkor nincsen semmi baj ezzel az étellel sem.
6/6 anonim válasza:
Az állati zsír pont, hogy egészségesebb az étolajnál, ami az egyik legkárosabb "élelmiszer". Nem kell túlzásba vinni, de sütéshez én is 30-40g zsírt használok, ennyi simán jó.
Sztem inkább a krumplival van baj, vigyázz, hogy ne legyen sem túl érett, sem túl éretlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!