Miért egészségtelen lefekvés előtt enni?
Mert éjjel aludni kell ;)
Mert éjjel pucolja magát a beled
Na meg ha éjjel nekiállsz enni, pláne hajnali 2 körül, könnyen kizabálod a hűtőt...
2# A közvetlenül alvás előtti étkezés kerülésének nincs köze az aktivitáshoz. A cukor pedig nem alakul zsírrá...
Azért mert megterheled vele az emésztőrendszert és negatív irányban befolyásolod az alvásod minőségét. Éjjel a szervezetednek pihennie kellene, ha azonban közvetlenül előtte eszel, akkor az emésztőszervek éjjel az emésztéssel lesznek elfoglalva.
4#
Akkor leirom részletesebben hátha csak azért van véleménykülönbségünk mert nem vagy jártas a témában.
1. Nappal mivel aktív vagy ezért a szervezeted fel tudja használni a bevitt szénhidrátokat és zsírokat. Így a felhasznált energiamennyiség (Merthogy ezekre mind kalóriaként kell tekinteni) jobban idomul az energia szükséglethez.
2. A vércukrot, illetve a vérzsírokat is próbálja a szervezet egyensúlyban tartani ezért megfelelő határok között mozog mindkettő.
Amennyiben valamelyik megemelkedik de éppen nincs rá igénye a szervezetnek akkor elraktározza vagy Glikogén formában a szénhidrátokat a májban, vagy a szénhidrátok zsírrá alakulnak. A zsírok pedig egyszerűen elraktározódnak vagy átalakulnak és utána raktározódnak el.
3. Ennek az egésznek a vezére az Inzulin, ami a zsírok és cukor szintjét is szabályozza a szervezetben.
Ha az emésztés alvás közben megemeli a vércukrot és a vérzsírok szintjét akkor inzulin fog kilépni a hasnyálmirigyből. Ami beindítja a lipogenesist, ami történetesen glükózból való zsírsavszintézist jelent.
(És igen az inzulinnak van olyan funkciója is, hogy sejtek könnyebben felveszik a glükózt a vérből. De a cukorraktárak elég limitáltak a szervezetben)
-> Nem értem mi alapján cáfolsz rá az állitásra de amennyiben meg tudod közelíteni más oldalról akkor szívesen elolvasom.
3. Valóban terhelheted az emésztőrendszered akkor, ha lefekvés előtt eszel, de nem azért lesz ebből probléma mert az emésztőrendszered akkor épp pihen vagy miegymás. Hanem azért, mert alvás közbeni alacsony metabolizmust feldöntöd azzal, hogy telenyomod felesleges energiával a szervezeted.
Itt alvó emberekről probaltam beszelni 😳 Aktivitás kontra alvásról volt szó azt hittem ezt nem kell magyarazni
Tévedtem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!