Milyen arányban kell zsírokat fogyasztani?
Figyelt kérdés
Konkrétan az esszenciális Omega-3, Omega-6 arány érdekelne.
Ha a magokat nézzük Pl. mák, mogyoró, dió, tökmag, lenmag, ezekben előnyösen van elosztva a kettő zsírsav?
Tudom, hogy a halakban nagy arányban van omega-3, tőkehalmájat szoktam is enni rendszeresen. Most arra lennék kíváncsi, hogy a halakon kívül milyen fajta növényekből/ magokból tudnám jól bevinni az arányt.
Nekem igazából a zsírforrásaim /tőkehalmáj, mák, dió, mogyoró, tökmag, tojás, sajt, túró, tonhalkonzerv, kókuszzsír főzéshez/ illetve még zöldségek meg normális szénhidrátok (zab, bulgur, rozskenyér) amikben van egy kis zsír. Lenmagon gondolkodom mert úgy tudom annak magas az omega-3 tartalma.
2021. máj. 26. 19:18
1/1 anonim válasza:
1:4 (omega 3:6) aránynál ne menj el jobban az omega 6 felé, de 1:2 körül is nagyon jó. A lenmagnál kevés jobb dolog létezik, én minden nap eszem. Más zsírforrásom a dió, néha földimogyoró.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!