Szerintetek ez az étkezés jó? (Gluténmentes-Diabetikus)
Szóval az a helyzet hogy valószínűleg Cukorbeteg vagyok, és Gluténérzékeny is. Még egyik sem biztos, de nagyon nagy az esélye (főleg a cukornak, egy egészséges embernek nem megy rendszeresen 10 fölé kb. a semmitől) Mind2-ből jövőhónapban lesz vizsgálatom. Illetve zsírt sem nagyon eszek, mivel őszintén mondom, olyan szinten nem bírja a gyomrom a zsíros,olajos kajákat, hogy egy picit olajosabb rántott hús is instant róka nálam.
Ma tartottam egy próbanapot:
Reggeli:
-Pur-Pur kenyér
-2 Tükörtojás-fehérje
-Sok-sok uborka (tudom fura vagyok, de imádom😍)
50g szénhidrát
Ebéd:
Házi Gyros
-Pirított csirkemell kockák, extra kevés kókuszolajjal (fentebb említettek miatt)
-Görög sali,feta meg olaj nélkül (lényegében csak összevágott zöldségek)
-Egy kis sütőben sült krumpli
-Házi gluténmentes pita
70g szénhidrát
Vacsora:
Nem kívántam semmi extrát ezért ittam egy kis turmixot:
-Eper
-Cukormentes mandulatej
-Zabpehely (Bevallom, erősen meglepődtem, hogy elvileg nincs benne glutén)
40g szénhidrát
Ha van vércukormérőd, akkor érdemes étkezések után 1 órával megmérni, így látod, mitől megy föl. Én elvileg egészséges vagyok, de kísérleteztem ezzel, és pl. az epertől egyszer 10 fölé ment a vércukrom (nem hittem el a mérőnek, szóval megmértem 3x is külön kezet mosva stb., de tényleg annyi volt). Szóval, ha rá tudod szánni a pénzt a mérőcsíkokra, akkor jobban jársz, ha kitapasztalod magadnak, mitől megy föl, és mitől nem. Persze ugyanattól az ételtől is lehet más-más az eredmény. A turmixolás is érthető okokból gyorsabb felszívódást okoz, magyarul följebb megy tőle, magasabb lesz a csúcs.
A zabbal meg az van, hogy a "sima" zab szennyeződhet gluténnal, tehát ha cöliákiás vagy, akkor csak a külön gluténmentesnek megjelölt zab ajánlott. Ami nyilván drágább. Ha nem futja rá, akkor persze a sima zab is jobb, mintha direkt búzalisztet ennél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!