Osztálykirándulásra milyen glutén és cukormentes kajákat vigyek magammal illetve hogy kerüljem ki őket közös étkezés során? Félek hogy kicikiznek miatta és hogy nem fogok jóllakni.3 napos lesz a kirándulás.
Nagyon sok gluténérzékeny, és cukorbeteg ember van, nem fognak ezért cikizni.
Vigyél csipszet és diétás csokit és gmentes kenyérből szendvicset. Gmentes lisztből pogácsát süttess anyukáddal és azt is vihetsz.
Miért cikiznének? Alig zártál ki valamit, rengeteg normális étel marad...
Persze vannak bunkók, akik mindenkinek beszólnak, de velük nem kell foglalkozni.
Bocs, ételeket nem írtam. Én tuti vinnék olajos magvakat és mazsolát, ez nekem mindig a vésztartalék (illetve van lényegesen zsírosabb is, de az téged bizonyára nem érdekel). A főtt tojás is elállós, de azért én se azt vinnék ilyenkor, max. a legelejére. Inkább sütnék valami jó kis sós sütit, ahhoz nem kell glutén. Muffinformában szoktam sajtos szezámosakat, azokat könnyű megfogni is. Zöldség, gyümölcs, vaj... Bőven van mit enned. Keménysajt, az jobban eláll. Füstölt húskészítmények? Vagy azokba tesznek glutént vagy cukrot? Nem tudom, én általában nem eszem sem feldolgozott ételt, sem húst, de biztos vannak többfélék.
S már írták a cukormentes csokit, csak azt hűteni érdemes, mert megolvad.
De ma már annyi gluténmentes cucc kapható, zsemlék, sütik, kekszek...
"Vigyél puffasztott rizs/búza szeletet, vagy abonettet."
A puffasztott búzaszelet és a normál abonett nem gluténmentes. A pufirizs jó ötlet, a kisfiam is ilyen diétán van, ő szokott enni szendvics formájában.
A közös étkezésnél az a kérdés, hogy tudnak-e neked biztosítani GM ételeket, vagy sem. Ha mindent neked kell vinni 3 napra, az nem lesz egyszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!