Napi 4 adag zöldség/gyümölcs elég?
Mindenhol azt hallottam hogy napi 5-6 adag zöldséget/gyümölcsöt kell enni, mert az az egészséges. Én csak 4x eszem egy nap többször képtelen vagyok, viszont a Reggelim és az Ebédem kb 50%-a zöldség, Uzsonnára csak gyümölcsöket szoktam enni,a vacsim pedig általában csak zöldség. (összevagdosom a zöldségeket, ráteszem őket salátaágyra, és valami sajtot kockázok rá /ez általában Paprika,Uborka,Paradicsom,Lilahagyma,leggyakrabban light mozzarellával/
Illetve azt szeretném kérdezni hogy ha hetente megiszok kb. 2 pohár vörösbort, illetve általában megeszek hetente 2 sor csokoládét /Ez minden esetben a 72%-os Lindt, a tejcsokoládét gyerekkorom óta utálom/ az nagy baj?
Látom te is interneten szerezted a szakmádat :)
Ez a baj, hogy ennyi hülyeséget hordanak össze az emberek. Nincs se kedvem, se időm, ezekre reagálni egyesével, addig amíg az értő olvasás / szövegértés is hiányzik, hogy is várhatom el, hogy szakmailag értékelhető választ adj. Nem fogok belemenni az vércukorszintbe, az inzulin"játékba", a kémiai dolgokba, mert nem látom értelmét (bár mit is vártam ettől az oldaltól??).
A kérdező majd eldönti, mi a jó neki, aztán vagy beválik vagy nem. Én aszerint élek, amit tanultam, és köszönöm szépen, működik :)
Szeretem az ilyen én ezt tanultam, nekem van igazam, te meg hülye vagy, bár érvelni és a mondandómat bebizonyítani nem tudom embereket. :)
Csak arra válaszolj, hogy egy vegán sportoló hogy lehet egészséges (és sikeres a sportban). Ők jóval több szénhidrátot esznek, mint fehérjét (akár 80 %-ot is), és húst sem esznek.
Na, erről mit tanultál?
És arról tanultál, hogy a vércukorszint szempontjából nem csak a szénhidrát, de a zsír is fontos?
Nem femináról tanultam, minden állításomat alá tudom támasztani kutátásokkal. Hát te? Egyébként dietetikus vagy? Vagy milyen releváns táplálkozás tudományi tanulmányod van, amire ennyire büszke vagy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!