Gluténérzékenységet meg lehet szüntetni savpótlással?
Olyat hallottam, hogy azért lesz az emberek többsége gluténérzékeny, mert nincs megfelelő emésztőnedv a szervezetében. Orvosi körökben ez nem elfogadott.
Számomra is meglepő és nem kell kiselőadást tartani itt róla, csak arra lennék kíváncsi, más is hallott-e erről és esetleg van-e tapasztalata.
Köszönöm
Erről írtam, hogy "Ne hidd el a helytelen információkat, sajnos rengeteg olyan található, néha még a témához nem értő orvosok nyilatkozataiban is! ".
Tele van hibával a cikk. A cölisek szervezete is fel tudja dolgozni a glutént, nem tudják gyógyítani az NCGS-t (de ha nem hiszed, menj oda és mondd nekik, hogy ugyan, gyógyítsák már meg!) és az áteresztőbeles okfejtegetés a félig emésztett ételek felszívódásával simán fikció. Rendes forrásokból tájékozódj!
Nem vitatkozni akarok veled, csak kíváncsi vagyok, miért vagy biztos abban, hogy jól tudod?
Egy kórház weboldala nem elég hiteles?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!