Gluténérzékenység és leves?
Kedves első kommentelő! Mindenkinek másmilyen formában jelenik meg a gluténérzékenység, én csak puffadok és hányingerem van, kínzó görcseim nincsenek.
Azért mindenkinek köszönöm a választ!
Aki érzékeny a gluténra, annak a glutén elpusztíthatja a bélbolyhait. Ha nincsenek bélbolyhai valakinek, nem szívódnak fel a tápanyagok, amiket bevisz, súlyos hiánybetegsége alakulhat ki.
Tünetektől függetlenül nem érdemes ezzel viccelni. Ha érzékeny vagy a gluténra, ne egyél olyan levest, amibe gluténtartalmú tészta főtt.
5-ös, az, hogy nem halsz meg a fájdalomtól, lófingot nem jelent, egy kanállal SEM ehetsz a lisztes dolgokból.
A bélbolyhaid ugyanis minden lisztes falat után pusztulnak, és előbb-utóbb pl rák is kialakulhat.
Sok ideig én sem voltam rosszul, csak kicsit puffadtam - akkor még nem gondoltunk cölire -, aztán ebből a puffadásból gyakorlatilag egyik hétről a másikra lett olyan gyomor- és bélgörcs, hogy azt hittem, elpatkolok pl nagywc közben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!