Gluténérzékenység és leves?
Figyelt kérdés
Ha olyan levest eszek, amibe bele lett főzve a tészta, de magát a tésztát nem eszem meg, az gond?2021. ápr. 20. 17:20
11/18 anonim válasza:
#1!
Az én kislányom cöliákiás gluténérzékeny, és volt, hogy "vétkezett", de semmi baja nem lett tőle. Még a diagnózis ellőtt sem volt nagyon komoly tünete.
Szóval általánosságban nem jelenthető ki, hogy ha valaki belenyúl tésztás kanállal a levesbe akkor görcsei, vagy bármilyen tünete lesz.
13/18 anonim válasza:
Az elsö vagyok, aki ismerösöm gluténérzékeny, neki elég ennyi ahhoz, hogy napokig nagyon rosszul legyen.
14/18 anonim válasza:
NEKI igen. Másnak nem. Ezért ne általánosíts.
15/18 anonim válasza:
Az orvosa mondta, hogy ez így van!
17/18 Ikonstar válasza:
Ha valaki autoimmun gluténérzékeny (cöliákia, DHD, glutén ataxia) vagy búzaallergiás, akkor neki nagy gond a levesbe főtt tészta. Ezért kell óvatosnak lenni azokban az éttermekben, kifőzdékben, amelyekben nagy közös vízben fő minden, mert akkor már hiába gm a tészta.
Akinek nincs tünete, annál is rombol a glutén. A cöliákiások többségének nincs közvetlenül érzékelhető emésztési panasza, gyakran még teljes boholykárosodás mellett sem.
18/18 anonim válasza:
Nekem sincsenek tüneteim, de kimutatták, hogy érzékeny vagyok. Unokatesóm is érzékeny, neki vannak tünetei. Egyébként az jár jobban akinek vannak tünetei. Annak nehezebb, akinek nincs
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!