IBS és ételintolerancia tünetek között mi a különbség?
Küzd valamelyikőtök valamelyik rendellenességgel? Mik a tüneteitek és mikor? Illetve, hogyan próbáltok velük együtt élni, javítani az életminőségeteken?
Én figyeltem, és táplálék fajtától függetlenül egész nap érzem a bélmozgásom (nem fáj, csak kicsit kellemetlen), de főleg evés után közvetlenül. Olykor hasmenés, olykor székrekedés, olykor normális, sokszor puffadás. Ez, ahogy észrevettem, inkább stresszez és fizikai aktivitáshoz köthető. Soha nem voltam semmire allergiás.
Köszi! 25/L
Szia!
Nagyon hasonlóan vagyok, én 23 éves lány vagyok. Nekem tavaly nyáron kezdődött egy menstruáció után ez az egész. Hol jó a székletem napokig/hetekig, majd napokra lazább lesz és sok bélgáz..
Én voltam intolerancia teszten, amin a tej és tojás jött ki, de azt szinte 100% elhagytam. Sosem volt nekem sem semmilyen érzékenység/allergia. Ehettem bármit. Mikor jó lesz, örülök hogy na akkor minden okés, de ha megint kicsit rosszabb én már beparázom mindig, hogy mi van.
Voltam gasztrón, aki teljes vérképet meg glutén tesztet is elvégzett rajtam, de minden okés volt. Most nődokihoz tervezek elmenni vele, mert már azt utálom, hogy ilyen érzelmi hullámvasút az egész.. Amint rosszabb megint, teljesen magam alatt vagyok és pánikolok, hogy mi lehet a bajom. Lehet nekem is már emiatt van egy stressz és azzal függ össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!