A cukornak tényleg drogszerű hatása van az agyra?
Figyelt kérdés
Kipróbáltam meddig bírom nélküle .Első 5 nap kedvetlen, tompa voltam, 6.naptól már alvászavarok, hajnal 2-3 körül kipattant a szemem. Tegnap bedobtam egy tábla csokit, azóta újra a régi vagyok, este úgy aludtam mint a bunda.#cukor #Cukormegvonás
2021. márc. 23. 12:41
1/8 anonim válasza:
Igen, olyasmi.
Hozzaszokik a szervezet es bizony elvonasi tuneteid lesznek az elso 2 hetben, amig “leszoksz” rola.
Szerintem az lenne a jo megoldas, hogy fokozatosan vonod meg magadtol, nem rogton mindent. Illetve nyilvan a mertekletesseg a fontos, ne egyel meg minden egyes nap egy tabla csokit, ne idd 5 cukorral a kavet, teat, stb, de neha belefer egy kis edesseg :)
En nem fogyasztok cukrot es edes dolgokat egyaltalan, csak gyumolcsot neha, bar nekem konnyu, en nem szeretem.
Van elet ezen az oldalon is, csak hogy valami biztatot mondjak :D
Viszont helyette imadom a chipset, en eppen arrol vagyok leszokoban.
2/8 anonim válasza:
Igen, erős hatása van a dopamintermelésre. Minden időtöltés, amit szívesen csinálunk, ugyanilyen hatással van rá.
3/8 Ypszilon1980 válasza:
Egyáltalán nem, de a sejtek energiájához elengedhetetlen.
5/8 anonim válasza:
Igen, pörgeti az idegrendszert, és az örömhormonokat. Nem véletlenül édesek a sütemények, nem pedig savanyúak.
6/8 anonim válasza:
Egyik barátom cukorfüggő. Ezt úgy kell elképzelni, hogyha nem jut hozzá a kedvenc édességéhez, vagy más édességhez rettentően ingerült lesz. Nem egyszer dührohamot kapott boltokban is, és jelenetet csinált. Utána úgy csinál,m intha ez normális lenne. Mint egy alkoholista.
7/8 A kérdező kommentje:
Most nézem, mindenbe van már cukor szinte (ketchup, szalámit, fűszerkeverék, kolbász stb.) Így azért nem lesz egyszerű.
2021. márc. 23. 13:29
8/8 anonim válasza:
Ketchupból lehet kapni cukormenteset, én aldiból szoktam. Húsokban is elég sok van, amiben nincs. Ha fűszerkeveréket nem találsz, akkor vedd meg külön a fűszereket. Fontos még megjegyezni, hogy a hozzáadott mesterséges cukor nem ugyanaz, mint a természetes gyümölcscukor. Csokit nem, de banánt nyugodtan ehetsz. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!