Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A cukornak tényleg drogszerű...

A cukornak tényleg drogszerű hatása van az agyra?

Figyelt kérdés
Kipróbáltam meddig bírom nélküle .Első 5 nap kedvetlen, tompa voltam, 6.naptól már alvászavarok, hajnal 2-3 körül kipattant a szemem. Tegnap bedobtam egy tábla csokit, azóta újra a régi vagyok, este úgy aludtam mint a bunda.

#cukor #Cukormegvonás
2021. márc. 23. 12:41
 1/8 anonim ***** válasza:

Igen, olyasmi.

Hozzaszokik a szervezet es bizony elvonasi tuneteid lesznek az elso 2 hetben, amig “leszoksz” rola.

Szerintem az lenne a jo megoldas, hogy fokozatosan vonod meg magadtol, nem rogton mindent. Illetve nyilvan a mertekletesseg a fontos, ne egyel meg minden egyes nap egy tabla csokit, ne idd 5 cukorral a kavet, teat, stb, de neha belefer egy kis edesseg :)

En nem fogyasztok cukrot es edes dolgokat egyaltalan, csak gyumolcsot neha, bar nekem konnyu, en nem szeretem.

Van elet ezen az oldalon is, csak hogy valami biztatot mondjak :D

Viszont helyette imadom a chipset, en eppen arrol vagyok leszokoban.

2021. márc. 23. 12:58
 2/8 anonim ***** válasza:
Igen, erős hatása van a dopamintermelésre. Minden időtöltés, amit szívesen csinálunk, ugyanilyen hatással van rá.
2021. márc. 23. 12:58
 3/8 Ypszilon1980 ***** válasza:
Egyáltalán nem, de a sejtek energiájához elengedhetetlen.
2021. márc. 23. 12:59
 4/8 anonim ***** válasza:

3

Pedig de.

[link]

2021. márc. 23. 13:01
 5/8 anonim ***** válasza:
Igen, pörgeti az idegrendszert, és az örömhormonokat. Nem véletlenül édesek a sütemények, nem pedig savanyúak.
2021. márc. 23. 13:08
 6/8 anonim ***** válasza:
Egyik barátom cukorfüggő. Ezt úgy kell elképzelni, hogyha nem jut hozzá a kedvenc édességéhez, vagy más édességhez rettentően ingerült lesz. Nem egyszer dührohamot kapott boltokban is, és jelenetet csinált. Utána úgy csinál,m intha ez normális lenne. Mint egy alkoholista.
2021. márc. 23. 13:16
 7/8 A kérdező kommentje:
Most nézem, mindenbe van már cukor szinte (ketchup, szalámit, fűszerkeverék, kolbász stb.) Így azért nem lesz egyszerű.
2021. márc. 23. 13:29
 8/8 anonim ***** válasza:
Ketchupból lehet kapni cukormenteset, én aldiból szoktam. Húsokban is elég sok van, amiben nincs. Ha fűszerkeveréket nem találsz, akkor vedd meg külön a fűszereket. Fontos még megjegyezni, hogy a hozzáadott mesterséges cukor nem ugyanaz, mint a természetes gyümölcscukor. Csokit nem, de banánt nyugodtan ehetsz. :)
2021. márc. 23. 23:29

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!