Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » 15 éves lányom nem eszik...

15 éves lányom nem eszik húst. Van bármi tennivaló ezzel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

15 éves lányom nem eszik húst. Eddig sem evet nagyon (iskolában egyáltalán nem, itthon csak csirkemellet), de kb január óta ki is mondja, hogynnem kér. Elmondása szerint túlságosan szereti az állatokat ahhoz, hogy megegye őket.

Természetesen támogatom a döntésében, nem fogom rákényszeríteni a húsevést.

Van bármi tennivaló ezzel kapcsolatban? (Itt olyanra gondolok, hogy táplálékkiegészítő, fehérje stb.)

2021. márc. 11. 22:51
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Én 14 ³vesen kezdtem most 17 éves vagyoi de lassan egy éve visszatértem a halhoz, mert hiányzott, szóval mist csak halat eszem. Ami mindenképpen fontos, hogy legalább heti szinten párszor eszegesse ugye az ilyen húspótlókat (szejtán, tofu stb.) Ezen kívül én a helyében jóval több tojást ennék nekem az konkrŕtan megszüntette a vitaminhiányomat, emelett az alacsonyabb zsírtartalmú tejtermékek is nagyon királyak ilyen téren. Szerintem H kdafigyel az ember akkor simán tudja fedezni azt, amit a húsevők. Nyugodtan ehet még növényi fehérjeforrásokat is ami rendelkezik vastartalommal például. Ezekre érdemes idafigyelni szerintem és ha az ember odafigyel akkor szerintem nem jelenthet gondot. Csak tényleg ne az legyen mint például a sulimban, hogy vega kaja? Jó akkor mehet ugyan az csak hús helyett rántottsajtal mert a rántottsajt fehérjében össze sem hasonlítható a hússal. Ellenben a tojás és pl. A tofu vagy szejtan nagyon is. Ezen kívül a vitaminokra is odafigyelek, szedek külön B12 vitamint direkt ebből a célból illetve valami vastartalmú étrendkiegészítőt is állandósítottam mindig, de most olyan gyönyörűek voltak az értékeim, hogy leálltam vele. Emellett közel minden nap lefutok 10 km-t, ezt pedig még a húsevők is megirigylik, mondjuk mint mondtam én eszek halat, de nyilván azt nem fogyaszt az ember olyan gyakorisággal, főleg,hogy csak tengeri halakat és herkentyűket fogyasztok,remélem tudtam segíteni valamit, és hajrá neki! A lényeg, hogy ésszel csibálja az ember és ne csak szén-hidrát meg gabonafélék menjenek egész nap mert ennek igen rossz következményei lesznek,a közvetlen környezetemben is van akinek ez így inzulin rezisztenciát okozott! Szóval fehérje és vitaminok minden mennyiségben és egy fél évente érdemes elmenni vérvételre, hogy tudjátok mindig, hogy esetleg mit kéne pótolni!
2021. márc. 12. 20:59
 12/16 anonim ***** válasza:
63%
A B12 valóban fontos, és a vegán etkezés lehet teljes értékű, és egészséges. A magyar konyha hús alapú, nem csoda hogy vezetők vagyunk mindenféle betegség terén. Magas vérnyomás, stb. Én teljesen vega nem vagyok, de próbálom minimálisra csökkenteni az állati eredetű élelmiszereket. A tej pedig nem biztos hogy olyan jó, mint aminek beállítják. Keressetek rá: Neal Barnard, whole food plant based diet
2021. márc. 13. 09:36
 13/16 anonim ***** válasza:
63%
Sok sportoló vegán, pl. Scott Jurek ultra maratonfutó
2021. márc. 13. 09:44
 14/16 anonim ***** válasza:
65%

Még vegánként is meg lehet oldani, ha "csak" vegetáriánus, akkor aztán igazán nincs miért aggódni. B 12 vitamint sem kell szednie, ha sajtot eszik, de ha nagyon aggódsz, akkor szedjen, ártani nem árthat. Aki a fehérje miatt aggódik, az nagyon nincs képben. Tessék körülnézni, az egyes zöldségekben milyen sok fehérje van. Csicseriborsó, vöröslencse pl, amelyekben több, vagy közel ugyanannyi fehérje van, mint a csirkemellben. Mindenki a fehérje miatt aggódik, de hidd el, ameddig valaki nem éhezik, addig nincs ember, aki fehérje hiányban szenvedne. Nem fogsz egy orvosi esetet sem találni, amely fehérje hiányos vegetáriánusokról írna. :)

Semmi esszenciális dolog nincs a húsban, amit pótolnia kellene. Aki ezért a válaszért lepontozna, azt arra kérem, hogy először írja már le, mi is annyira pótolhatatlan a húsban. Köszönöm! :)

2021. márc. 13. 16:44
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom miért kellett lepontozni az utolsót, igencsak jó dolgokat ír. Én is ilyen kajákat főzök a családnak. Persze nálunk van egy kis husi is, de főleg hétvégén. Finomak egyébként, nincsen semmi baj velük.
2021. márc. 13. 23:07
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Még a diabéteszt is vissza lehet vele fordítani!

[link]

2021. márc. 13. 23:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!