Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Akinek vegetáriánus életmód...

Akinek vegetáriánus életmód miatt szűnt meg a menstruációja, végül hogyan sikerült helyre hoznia?

Figyelt kérdés

3 éve nem fogyasztok húst (és nem is fogok). Sosem volt tűpontos menzeszem, de egyértelműen akkor szűnt meg 2 évre, amikor elhagytam a húst. Fél éve volt pár hónap amikor megjött. Endokrin zavar nincs, nőgyógyász odabent mindent rendben talált.

Érdekelnének tapasztalatok, kevés valós infót találtam erről a neten. Fehérjét fogyasztok egyébként, tényleg olyanok véleménye érdekel, aki átesett ezen, a "tönkreteszedazéletedPROTEIN" kommentekre van már emberem a családban, köszönöm szépen:)

2021. márc. 10. 22:27
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
81%

177 vagyok és 55 kg, vega és sosem ment el a menzeszem.

Ha csak csokit eszel és szénhidrátot, akkor nem lesz meg a vitamin beviteled. Eszel elég zöldséget, jó olajat, magvakat, gyümölcsöt?

2021. márc. 11. 10:58
 22/24 anonim ***** válasza:
81%

Nyilvánvalóan éhezteted magad - és ne hazudd, hogy nem, mert mástól nem áll le a menzesz.

A testednek most ez a legutolsó, amire szüksége van, az életben maradásért küzd.

2021. márc. 11. 11:56
 23/24 anonim ***** válasza:
100%
Nekem akkor maradt el a menzeszem, amikor erősen koplaltam. Voltam vegán, most vega vagyok, rendesen eszem, semmi gond a menstruációmmal, a kettőnek nincs köze egymáshoz, csak hogy ezt tisztázzuk. Mindenképpen fordulj orvoshoz, betegség is okozhatka, például PCOS.
2021. márc. 11. 12:03
 24/24 anonim ***** válasza:
100%

Igazából nem tudom hány éves vagy, de nyilván érdemes vele foglalkozni, mert egyfelől vészjelzés a testedtől, hogy valami nem oké, másfelől jelenleg meddő vagy, ami meg nyilván ha egyszer gyereket akarsz, akkor nem olyan jó.

Szóval járjatok utána az orvossal. Hormonokat néztek már?

2021. márc. 11. 13:06
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!