Akinek vegetáriánus életmód miatt szűnt meg a menstruációja, végül hogyan sikerült helyre hoznia?
3 éve nem fogyasztok húst (és nem is fogok). Sosem volt tűpontos menzeszem, de egyértelműen akkor szűnt meg 2 évre, amikor elhagytam a húst. Fél éve volt pár hónap amikor megjött. Endokrin zavar nincs, nőgyógyász odabent mindent rendben talált.
Érdekelnének tapasztalatok, kevés valós infót találtam erről a neten. Fehérjét fogyasztok egyébként, tényleg olyanok véleménye érdekel, aki átesett ezen, a "tönkreteszedazéletedPROTEIN" kommentekre van már emberem a családban, köszönöm szépen:)
177 vagyok és 55 kg, vega és sosem ment el a menzeszem.
Ha csak csokit eszel és szénhidrátot, akkor nem lesz meg a vitamin beviteled. Eszel elég zöldséget, jó olajat, magvakat, gyümölcsöt?
Nyilvánvalóan éhezteted magad - és ne hazudd, hogy nem, mert mástól nem áll le a menzesz.
A testednek most ez a legutolsó, amire szüksége van, az életben maradásért küzd.
Igazából nem tudom hány éves vagy, de nyilván érdemes vele foglalkozni, mert egyfelől vészjelzés a testedtől, hogy valami nem oké, másfelől jelenleg meddő vagy, ami meg nyilván ha egyszer gyereket akarsz, akkor nem olyan jó.
Szóval járjatok utána az orvossal. Hormonokat néztek már?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!