Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Akinek vegetáriánus életmód...

Akinek vegetáriánus életmód miatt szűnt meg a menstruációja, végül hogyan sikerült helyre hoznia?

Figyelt kérdés

3 éve nem fogyasztok húst (és nem is fogok). Sosem volt tűpontos menzeszem, de egyértelműen akkor szűnt meg 2 évre, amikor elhagytam a húst. Fél éve volt pár hónap amikor megjött. Endokrin zavar nincs, nőgyógyász odabent mindent rendben talált.

Érdekelnének tapasztalatok, kevés valós infót találtam erről a neten. Fehérjét fogyasztok egyébként, tényleg olyanok véleménye érdekel, aki átesett ezen, a "tönkreteszedazéletedPROTEIN" kommentekre van már emberem a családban, köszönöm szépen:)

2021. márc. 10. 22:27
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
90%

Követve hiszem, hogy vegetarianizmus lenne az oka. Gondolom tojást, tejet stb fogyasztasz?

Általában veganoknal megy el.

2021. márc. 10. 22:30
 2/24 A kérdező kommentje:
Tejterméket igen, tojást nem
2021. márc. 10. 22:31
 3/24 anonim ***** válasza:
79%
Akkor nem hiszem h ez az oka. Esszenciális aminosav így megvan
2021. márc. 10. 22:33
 4/24 anonim ***** válasza:
100%

Vérvételen voltál? Nem derült ki vashiány vagy hasonló? Nem a fehérje szokott a kritikus pont lenni, hanem esetleg a vas, B12, tengeri omega3 (a növényi nem helyettesíti tökéletesen), ilyesmik. Fehérjét vegánként se nehéz eleget bevinni, kiváló növényi forrásai vannak.

Oké, hogy vegetarianizmus, de mit eszel? Kellően változatos az étrended? Mert van, aki úgy vega, hogy krumplis tésztán él, annak nem csoda, ha baja lesz tőle.

2021. márc. 10. 22:34
 5/24 Andizsuzsi ***** válasza:
61%
Mennyit eszel?
2021. márc. 10. 22:35
 6/24 anonim ***** válasza:
82%
Ha a vegasaggal ment el, akkor nagy valoszinuseggel az etrendeddel/sulyoddal van problema. A vegasag es a vegansag sem cseszi szet a menstruaciodat, ha jol csinalod. Te felresiklottal valahol. Lepj be egy veganos face csoportba, es ott tedd fel ezt a kerdest, etrenddel, sulyoddal egyutt.
2021. márc. 10. 22:37
 7/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem vegán, hanem vegetáriánus. Nem ugyanaz a kettő...
2021. márc. 10. 22:38
 8/24 A kérdező kommentje:
nem éheztetem magam, de nem is kívánok annyit enni, mint a legtöbb ember szerintem. igyekszem sok növényit enni, rostban gazdag dolgokat, a cukrot is elhagytam egy ideje. de nem vagyok álszent, néha becsúszik egy-egy pizza vagy teljes kiőrlésű tészta. sportolni is heti 5-6-szor szoktam, erősítést illetve jógát csinálok, ha jön a jó idő sétálni tervezek majd sokat:)
2021. márc. 10. 22:40
 9/24 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező! 2 éve nincs menstruációd egyáltalán?
2021. márc. 10. 22:42
 10/24 A kérdező kommentje:
2018-2020 júniusig csak egyszer volt. Aztán tavaly volt 4 ciklusom (de voltak benne kimaradások). A legutolsó decemberben volt, azóta semmi.
2021. márc. 10. 22:47
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!