Adhatok a testemnek egy egész napos evés nélküli "restart" ot?
Az lenne a terv, hogy ma csak iszok, és adok 1 nap pihenőt úgy mond a gyomromnak a testemnek,főleg méregtelenítés lenne a cél. Holnap pedig egy egészséges, "mindenmentes" diétával folytatnám (zöldség, gyümölcs, rostok).
Az a kérdés leginkább, hogy eü következmények nélkül lehet e teljesíteni ezt?
Köszi
Semmi szükség méregtelenítésre, arra való a májad. Igazából megteheted, csak egész nap éhes és erőtlen leszel, ha pedig este nem tör rád az ehetnék, holnap fogsz mindent összeenni.
Én a helyedben inkább már ma is ennék egészségesen, mindenmentesen, ne sanyargasd magad ezzel, sokkal egészségesebb és jobb "méregtelenítés" lenne (már ha lenne értelme a méregtelenítésnek :D). :)
Ezt ne csináld!
Ez nagyon drasztikus volna. Igyál sokat, de egyél is pár falatot. Egy kis joghurtot keksszel vagy kiflivel, meg gyümölcsöket. Ez nem megterhelő, és mégis jót tesznek.
Meglehetősen ellentmondásos vélemények vannak.
Lásd: böjt.
De pl. ramadán idején a muszlim országokban -statisztikai adat- jóval több a közlekedési baleset. Naplementéig nem ehetnek. Igaz utána bőven bepótolják.
Böjtölj nyugodtan ha úgy érzed, hogy jól esne. Egy nap még egyáltalán nem extrém, bajod biztosan nem lesz tőle. Méregtelenítésben nem fog segíteni, azt csinálja a májad ha eszel ha nem.
Néha én is szoktam egy-egy napot böjtölni és jól szokott esni főleg talán lelkileg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!