MuSky kérdése:
Kávé helyett tea?
Figyelt kérdés
Az utóbbi időben egyre többet kávézok és mielőtt mélyebben berögzült szokássá válna inkább átállnék a teázásra vagy váltogatnám.
Nektek milyen teák váltak be kávé helyettesítő gyanánt?
Amikről hallottam eddig:
guarana, ginseng, zöld teák, schihandra, afrikai vörös tea (rooibos) vagy fekete teák amiknek viszont az a hátránya, hogy nem tolhatom reggel éhgyomorra hosszú távon.
2021. febr. 16. 10:19
1/4 anonim válasza:
Egyik nyáron én is átálltam a teára, valahogy jobban esett. Aztán jött a szürke, borongós őszi idő és vissza is szoktam a kávéra, mert úgy éreztem az reggelente jobban felébreszt. Elmész egy teaboltba és nagyon jó, akár ízesített teafüveket találsz. Mondjuk a Frei kávézókban is elég jók vannak, érdemes kipróbálni.:) Filtereket annyira nem ajánlom, ha már tea, mindenképp teafű.
2/4 A kérdező kommentje:
eddig úgy néz ki egy zöld tea kéne reggelre nap közben meg a rooibos/afrikai vörös tea
2021. febr. 16. 10:38
3/4 anonim válasza:
A zöld tea csodás találmány. Ha forrázod, élénkít, ha csak 70 fokon áztatod, nyugtat. Ennek az az oka, hogy forrázáskor elbomlik a csersav, aki amúgy közömbösítené a tein hatását.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszi a tippet Miquel, ezt nem is tudtam eddig és valszeg át kellett volna böngésszek jó pár teás blogot mire szembejön velem az infó.
2021. febr. 19. 03:06
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!