Krónikus székrekedés oka mi lehet? Ha egyébként rostdúsan táplálkozom, sokat iszom és mozgok is, mégis gondom van. Többi infó lenn!
Kb másfél hónapja kezdődött, hogy szinte napi szinten gondom van az ürítéssel. Tehát az inger jön reggel, hogy mennem kell, mégis egy nagy része a székletnek "benn marad", és ez borzasztó kellemetlen érzés... Néha-néha visszabillenek két-három napra és akkor minden rendben megy, utána megint gondom van. Soha nem fordult velem ilyen elő azelőtt. Most reggelire egy kis aszalt szilva joghurttal és egy bögre kamillateával megoldja ezt a gondot, de gondolom ezt a módszert sem feltétlen lehet a végtelenségig alkalmazni, mert biztos nem egészséges. De gyógyszert végképp nem akarok beszedni. Régebben is néha-néha előfordult hasonló, de ennyire krónikusan, napi szinten még sosem volt.
Továbbá féléve nem jön meg a menzeszem, és ezzel a gonddal voltam is nőgyógyásznál és megnéztük a PM és a nemi hormonokat is és nincs ott semmi gond... Azért írtam most ezt csak le, mert nekem gyanús viszont, hogy esetleg a két dolog között lehet valami kapcsolat,de nem vagyok benne biztos. Ha esetleg valakinek voltak hasonló tünetei vagy élt már át hasonlót és megosztaná velem a tapasztalatait, annak nagyon örülnék! Elnézést, hogy kicsit hosszú lettem.
27/L
A székrekedésnek tudtommal lehetnek lelki okai is, úgy értem, hogy ha sokat stresszelsz.
Nekem is volt sokáig székrekedésem. Egyszer azért jött helyre, mert lenmagot ettem. Ezt apukám javasolta, aki orvos. Valahogy aztán megint lett, akkor meg magától rendbe jöttem.
Amit még tudnék ajánlani, mert próbáltam:
- lenmag joghurttal elkeverve és azt megenni, szerintem minden nap lehet
- Laevolac szirup
- dulcolax (van tabletta, kúp és csepp)
Én ugyan nem próbáltam, de tudok hashajtó lekvárról is. Az is megér egy próbát.
Elso: igen, a lenmagpehelyrol en is olvastam mar hasonloan jokat, kiprobalom! Most utifuvel es inulinnal probalkozom, meg kisebb mennyisegben el kezdtem szedni magneziumot is, artani nem arthat..
Masodik: szerintem boven eleg zsiradekot eszem. Szoktam szendvicsbe teavajat tenni, illetve eleg sokat (talan tul sokat is :D ) eszem tokmagot estenkent, naturt szoktam. Ugyhogy total ugy erzem, hogy meg vagyok love, mert ennek ellenere gondok vannak... :( mar komolyan kezdek megijedni, hogy mi a frasz van. Lehet, hogy akkor még az unnepek elott valahogy el kene jutnom egy gasztroenterologushoz... :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!